Esteu aquí

"Un po d’opera?" amb Marisa Martins i Josep Buforn

OI

Concert divulgatiu d'òpera en el que la mezzosoprano argentina Marisa Martins, nominada als Grammy, acompanyada del gran pianista Josep Buforn interpreta àries d’òpera de Monteverdi, Purcell, Händel, Mozart, Rossini, Gounod, Massenet, Bizet... 

Un repàs dels grans moments de l'òpera des del seu naixement amb Claudio Monteverdi, l'exuberància del barroc, el retorn a l'ordre i la simplicitat del classicisme, l'expressivitat i virtuosisme del bel canto rossinià i tot passant pel romanticisme francès i arribant a la sarsuela. Amb estils tan diferents al llarg de tota la història, els compositors van plasmar amb gran encert les seves emocions per commoure els cors dels espectadors de tots el temps.

Després del concert hi haurà un breu col·loqui entre intèrprets i públic.

 

La mezzosoprano hispano-argentina va iniciar el seus estudis a Buenos Aires i els va continuar al Conservatori Superior Municipal de Barcelona.

El seu repertori operístic abasta principalment Monteverdi (Ottavia, Proserpina, Minerva), Mozart (Dorabella, Annio, Zerlina, Idamante, Tamiri) i Rossini (Zaida, Doralice, Roggiero), rols que ha interpretat al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Teatre de la Zarzuela i Teatre Real de Madrid, Teatre de la Monnaie de Brussel•les, Rossini Opera Festival de Pesaro, Festival Mozart de A Coruña, entre d’altres. En el 250è aniversari de Mozart, debutà al Festival de Salzburg amb “L’oca del cairo” i “Lo sposo deluso”.

Especialment interessada en la relació veu-moviment, intervé en produccions que combinen música i dansa contemporània en els teatres de Basilea, Lucerna, Hebbel-Theater de Berlín, L’Òpera de Colònia, Brooklyn Academy of Music de Nova York, Festival de música antiga d’Innsbruck.

En el camp del Lied sent predilecció per la música francesa i espanyola, la qual cosa l’ha dut a estrenar diverses obres de compositors catalans com Xavier Montsalvatge, Frederic Mompou, Enric Palomar, David Padrós, Josep M. Mestres Quadreny i Jordi Rossinyol.

Guardonada amb l’Orphée d’Or 2008 a la categoria “Grandes Voix Humaines. Henry Jacqueton” per “El gran burlador” del segell Lauda. De la seva discografia destaquen també “Monteverdi Madrigali Guerrieri ed Amorosi” –Harmonia Mundi-, amb René Jacobs; Frederic Mompou –Warner Music- amb l’Orquestra Real Filharmonía de Galicia; i de Columna Música: “Frederic Mompou –Combat del Somni-“; “Requiem” de Xavier Benguerel (premi CD Compact 2007 –categoria Música Coral- ; “Xavier Montsalvatge Integral de Canto (Vol. I)” i, del mateix compositor, l’òpera “El gato con botas” amb Antoni Ros Marbà i l’Orquestra del Liceu (nominada per als premis Grammy del 2004 al millor enregistrament d’òpera).

Josep Buforn i Galan. Pianista. Nascut a Barcelona, va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu. Va fer els estudis
de piano a The Associated Board of the Royal School of Music (Anglaterra) amb Òscar Boada i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb Maria Jesús Crespo amb les màximes qualificacions. Ha rebut classes magistrals de Luiz de Moura Sousa, Nina Drath, Nina Svetlanova i Peter Bithell. Va guanyar el primer premi del Concurs de Joves Intèrprets de Vilafranca del Penedès i també del I Concurs de Piano Ricard Viñes de Lleida. Recentment ha obtingut el premi al millor pianista acompanyant estatal al Certamen Intercentros de Madrid.

Té una àmplia experiència com a pianista repertorista, acompanyant i en música de cambra, igualment ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i amb la Banda Municipal de Barcelona.

Actualment, i dins de la seva faceta com a pianista repertorista, la seva presència és constantment requerida per reconeguts i prestigiosos intèrprets dins l'escena operística a nivell internacional. Tanmateix col.labora amb el Cor del Gran Teatre del Liceu i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, i és pianista acompanyant de l’Orfeó Català. És també pianista oficial de concursos internacionals com el Concurs Viñas i col.labora habitualment amb festivals com el de Peralada.

Recentment ha estat convidat a tocar al prestigiós Carnegie Hall de New York, juntament amb la flautista Elisabet Franch, amb motiu de la grabació del seu primer CD ‘Gipsy Airs’, amb gran èxit de públic i crítica.

  • Accessible

  • Ludoteca infantil

Activitats relacionades

Club de lectura Novel·la negra

Tipus: Lectura
Quan: 01/12/2021 - 19:00 h
On: Biblioteca Antonio Martín

Univers Txaikovski

Tipus: Música
Quan: 01/12/2021 de 19:00 a 20:30 h
On: Cèntric Espai Cultural