Esteu aquí

Tintablava. Presentació del llibre "Més pagesos i pageses del Prat", de Núria Abelló

Més pagesos i pageses del Prat

Més pagesos i pageses del Prat vol ser la continuació de Pagesos i pageses del Prat (Rúbrica, 2017). Un viatge en el temps on, a partir de quinze noves entrevistes, es vol preservar i ampliar la memòria històrica d'un món que fins fa pocs anys era el rebost de Barcelona i de bona part d'Europa.

Amb un estil fresc, amè i rigorós, a través dels seus protagonistes, reviurem els reptes que van comportar el pas del carro al tractor, les històries de l'embarc, el trasllat del Born a Mercabarna i, especialment, la desaparició de moltes terres i cases de pagès a causa dels plans comarcals, els desviaments del riu i/o les ampliacions de l'aeroport. I alhora trobarem nous entorns relacionats amb la comercialització com les parades dels mercats, els porxos, les botigues pròpies, el Mercat de Pagès... Així com nous indrets singulars com l'escorxador, la finca de la Ricarda i d'altres.

Indrets i casuístiques on, sens dubte, descobrirem nous afanys, nous valors i, sobretot, molta VIDA! La vida dels seus autèntics protagonistes: els pagesos i les pageses del Prat.

Activitat que forma part del projecte cooperatiu "De l'hort a la biblioteca".

  • Accessible

Activitats relacionades

Estrena del curt "Panteres" d'Èrika Sánchez

Tipus: Cinema
Quan: 19/09/2021 de 19:00 a 21:00 h
On: Cèntric Espai Cultural

Itinerari El Prat nocturn

Tipus: Visita o itinerari
Quan: 20/09/2021
On: Punt de trobada: Davant de la porta principal del Teatre L'Artesà

Itinerari El Prat nocturn

Tipus: Visita o itinerari
Quan: 21/09/2021
On: Punt de trobada: Davant de la porta principal del Teatre L'Artesà