Esteu aquí

Tercer gènere. cloenda-vermut

Temes: Cultura, Persones
Categories: Dones, LGBTI
TIPUS: Inauguració
Per a qui: Jove, Per a tots els públics
TERCER GÈNERE, REALITATS NO SUBROGADES

Cloenda-vermut de "Tercer gènere, realitats NO subrogades"
Una exposició en construcció que recull el procés viu de formació, d'exploració personal i en grup per tal d'analitzar com ens condiciona el gènere quotidianament, a nivell tant individual com col·lectiu.
Presentació del procés de desenvolupament del projecte durant aquests dos mesos, amb la presentació de les propostes dels col·lectius i artistes convidats a continuar amplificant i aprofundint el concepte de Tercer gènere i les seves intervencions a l'exposició.
Comptarem amb les intervencions del Teatre Kaddish (Marina Mora i Jose Domínguez), l'Associació de Dones Progressistes Frida Kahlo i Rocío Vidal, entre altres convidats i accions performatives d'un matí per celebrar que és possible construir una altra realitat i funcionament respecte a les qüestions de gènere.

TERCER GÈNERE, REALITATS NO SUBROGADES
Un projecte expositiu de Julia Cáceres, José Luis F. Parralo i Laia Ruz

Proposta seleccionada en la modalitat de projecte expositiu d'artista i/o col·lectiu local a la Convocatòria /Unzip Arts Visuals 2019.

Entrar i construir un tercer gènere

L’objectiu del trio d'autores (Julia, Laia, Parralo) el dia de la presentació és que convidats/es, assistents/es i col·laboradors/es tinguin l’experiència d’un espai fluid, en el qual existeix la possibilitat de construir la pròpia realitat respecte al gènere.

"Tercer gènere, realitats no subrogades" és un procés formatiu, d'exploració personal i de grup en què analitzem com ens condiciona el gènere quotidianament, a nivell tant individual com col·lectiu.

Parteix de la teoria dels biaixos cognitius, utilitzada per entendre el comportament humà i la manera en què construïm la realitat, extrapolant-la al nostre entorn quotidià. Alhora analitzem la dinàmica pròpia de grup i els rols que sorgeixen treballant a partir de l'intercanvi d'idees i el debat. Volem saber si la nostra realitat està subrogada, com ens afecta i si és possible una altra realitat en la qual càpiga un tercer gènere.

Què és Tercer gènere

  1. És un estat obert en el qual trencar el binarisme i els biaixos cognitius, o almenys prendre consciència d'ells, per tal de diluir-ne els límits.
  2. Un estat de fluïdesa entre opcions de gènere i sexualitat - afectivitat.
  3. Un lloc obert i de diàleg en el qual conviuen opinions, visions. Existeixen els grisos.
  4. Una experiència que motiva la construcció pròpia i compartida respecte a qüestions de gènere.
  5. Un espai expositiu plural al qual es van sumen diferents interlocutors i agents.
  6. Un entorn acollidor en què parar-se i trobar-se amb les peces, establint altres diàlegs i fins i tot postures corporals.
  7. Una oportunitat per mostrar i continuar aprenent. Punt i seguit.

L'experiència a la Sala Josep Bages

L'espai es concep com un gran dispositiu de mediació per ser activar amb la intervenció i aportacions de visitants-col·laboradors/es.

---

Acompanyament: equip /Unzip, Judit Vidiella. Projecte de Mediació i acompanyament: Laia Ribas.

Projectes convidats: Associació de Dones Progressistes Frida Kahlo, Teatre Kaddish, Rocío Vidal.

Col·laboradors/es: Juan Antonio Cerezuela, projectes i entitats convidades a intervenir durant l’exposició al projecte de mediació. Joves Prat, Escola d’Arts del Prat.

Espai de documentació i context: informació, tauler d’anuncis i activitats d’agents, iniciatives i programes públics i privats sobre els temes del projecte.

Quan?

Del 12 de desembre de 2019 al 8 de febrer de 2020 a la Sala d'Art Josep Bages, Centre d'Art Torre Muntadas.

*Tancat els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2019; i del 1 al 6 de gener de 2020.