Esteu aquí

Projecte LAIKA

Temes: Cultura, Persones
Categories: Joves.Prat
TIPUS: Inauguració
Per a qui: Jove, Per a tots els públics
PROJECTE LAIKA

Projecte LAIKA

Del 20 d’abril al 8 de juny. (Possible ampliació temporal i presentació a altres equipaments i projectes de la ciutat)

La nau espacial Sputnik 2 va realitzar la seva eixida el 3 de novembre de 1957. El llançament que posava en òrbita a Laika, sense tornada prevista, es va convertir en una de les accions més emblemàtiques de la carrera espacial, tant per la reivindicació que va generar respecte a l'ús d'animals en experiments, com per l'estrany fenomen d'identificació que la figura de Laika va generar en l'imaginari col·lectiu. Quan per fi llancem un projecte artístic a l'espai exterior, és tan important què volem realitzar, com els mitjans i estratègies amb les que ho duem a terme i obtenim els resultats de les nostres proves, assajos i errors.

Projecte LAIKA és una llançadora i procés-laboratori de creació al Centre d'Art Torre Muntadas dels projectes de tres artistes convidats: les pratenques Olga Merchán i Estela Moreno, i el col·lectiu amb seu a Barcelona format per Arianna Gimenez i Santiago Sepúlveda. Tres projectes presentats a la convocatòria /UNZIP Arts Visuals d'enguany, als que proposem començar una part de les seves propostes o bé, realitzar un procés de recerca i reestructuració durant les set sessions de treball, fent servir la sala d'exposicions Josep Bages com a centre d'operacions i espai obert a l'acció del públic.

Els eixos de treball del Projecte LAIKA són la relació amb el públic, que podrà seguir i testejar el desenvolupament del laboratori i la recerca dels artistes sobre la manera com s'incorporen als processos artístics, els col·laboradors i coautors dels projectes d'una manera realment significativa i sostenible, i les intervencions i accions amb el territori que aquestes relacions generen.

 

Els PROJECTES LAB impulsats des d’/UNZIP Torre Muntadas es caracteritzen per concebre el centre com un espai laboratori i de trobada, posant en contacte a diversos agents del teixit artístic i cultural de la ciutat. La idea del l'assaig i l’error, d’engegar prototips i d’iniciar una primera fase d'un projecte creatiu, són les claus dels PROJECTES LAB. Un camp de proves en el qual desenvolupar projectes o iniciar-los, connectar-los amb el territori i proposar noves maneres de connectar amb el públic propostes en les quals la sala d'exposicions és un espai taller en el qual es van succeint coses i com els convidem a participar d'aqueixa experiència. En aquesta ocasió, els artistes treballen sota la premissa de la incertesa i el no saber cap a on ens portarà el procés col·lectiu que engeguem plegats, en el que les sessions conjuntes i el devenir individual es convertirà en la matèria que anirà transformant l'espai expositiu. Es tracta de reivindicar l'art com un territori per a l’experimentació, i no com un mer procés productiu, sinó, al contrari, com un procés de diàleg, creació i coneixement.

Calendari projecte LAIKA:

 

Del 20 d'abril al 8 de juny.

20 i 27 d'abril: sessions de treball internes.

Del 4 de maig fins a l'8 de juny: espai de treball obert i proposta interactiva al públic.

8 de juny, presentació pública oberta a les 19.30 hores.

Depenent del desenvolupament del projecte, la presentació final s'estendrà a altres equipaments i espais de la ciutat.

-

Fotos al Flickr d'/UNZIP Arts Visuals

Activitats relacionades