Esteu aquí

Projecció de l'òpera "Les contes d'Hoffmann" de Jacques Offenbach

Les contes d'Hoffmann de Jacques Offenbach, amb un elenc vocal estel·lar, encapçalat per l'aclamada soprano francesa Natalie Dessay, Kathleen Kim, Susana Cordón i Michèle Losier, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, sota la direcció de Stéphane Denève.

Òpera fantàstica en cinc actes de Jacques OffenbachLes contes d'Hoffman respon a la voluntat del compositor de no continuar limitat a les seves exitoses operetes i entrar al món de l'òpera. Obra de gran inspiració, combina amb eficàcia els aspectes fantàstics, sentimentals, sobrenaturals i també satírics i grotescos.

E.T.A. Hoffmann (Konigsberg 1776-Berlin 1822) va escriure uns contes que sintonitzaven perfectament amb els gustos romàntics i amb l’interès popular pels arguments fantàstics. En aquests contes sovint es feia referència al cant i això decidí Jacques Offenbach a convertir en òpera una obra de teatre basada en els seus contes. L’òpera (pròleg, tres actes i epíleg) es situa en una taverna de Nuremberg i la protagonitza el mateix Hoffmann enamorat de Stella (una cantant d’èxit) que compta amb l’ajuda de l’estudiant Nicklausse i l’hostilitat del conseller Lindorf que li disputa l’amor de Stella. 

 

Presentació de l'opera a càrrec del músic Miquel Àngel Martínez. A continuació, projecció. 

  • Accessible

Activitats relacionades