Esteu aquí

Projecció de l'òpera "Aida" de Giuseppe Verdi

Aida

"Aida" és l'obra de maduresa de Giuseppe Verdi. Es va estrenar el 1871 i està ambientada al món dels grans faraons de l'antic Egipte. Verdi la va compondre per encàrrec del khediv d'aquest país i es va estrenar al Caire. L'argument de l'òpera es basa en l'amor tràgic del guerrer egipci Radamès i l'esclava etíop Aida, presonera al servei de la princesa egípcia Amneris, la qual estima també Radamès. 

Intèrprets: Stefano Palatchi, Elisabetta Fiorillo, Daniela Dessi, Fabio Armiliato i Roberto Scandiuzzi. Amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Direcció: Miguel Angel Gomez Martinez. 2003


Segurament "Aida" és l'òpera més popular de la lírica italiana. És per això que és l'òpera que més cops s'ha representat al Liceu. La cèlebre rebuda triomfal dels guerrers al so de les trompetes del segon acte, al cor "Gloria all'Egitto", o la conegudíssima ària de tenor "Celeste Aida, forma divina" del primer acte són referents inequívocs del món de l'òpera. 


Però tot i el seu caràcter pròxim a la grand opéra francesa, amb escenes plenes de pompa i esplendor i gran desplegament orquestral i coral, el drama essencial (l'amor dels protagonistes sacrificat als interessos del poder) té un tractament intimista molt refinat, que origina una òpera brillant i emotiva. 

 

Presentació de l'opera a càrrec del músic Miquel Àngel Martínez. A continuació, projecció. 

  • Accessible