Esteu aquí

Presentació del llibre"Amor Sostenible" de Marisol Rojas

Amor sostenible portada

L'amor ha estat sempre objecte d'estudi i ha sigut el tema central de moltes pel·lícules, cançons, novel·les..., Però, quin tipus d'amor s'ens han transmès? aquest tipus d'amor és el que ens fa feliços? 

Amors impossibles, amors intensos que fan patir, amors amb gelosia...Tot això és herència de l'amor romàntic que hem après i que impregna, amb els seus mites romàntics, la gran majoria de relacions de parella.

Des de ben petits i petites, aprenem a través dels contes, és el príncep el que protegeix i rescata a la princesa per a aconseguir el seu amor. La princesa no ha de fer res, només ha de ser bonica i esperar a ser rescatada per un príncep. Aquesta posició passiva de la dona i activa del home, genera relacions de desigualtat que són l'escenari idoni per a relacions tòxiques de parella.

Amor Sostenible, és el primer llibre de la psicòloga pratenca Marisol Rojas, en el qual ens dona eines per qüestionar-nos els mites romàntics i poder plantejar-nos una altra manera de relacionar-nos en parella. Poder crear unes relacions amoroses sostenibles, basades en el respecte, la igualtat i la llibertat, sense aferraments tòxics ni ideals inabastables.

Marisol Rojas, es va llicenciar en Psicologia l'any 1998 per la UAB. Més tard, va fer un Màster per la UB en Prevenció i Tractament de la Violència Familiar i es va especialitzar en la violència envers les dones. Actualment treballa des de l'àmbit públic, acompanyant a dones que han viscut o estan vivint relacions de violència masclista. Així mateix, imparteix en l'àmbit educatiu, tallers sobre l'amor romàntic i els estereotips de gènere, a nois i noies d'educació secundària.

  • Accessible

Activitats relacionades