Esteu aquí

Presentació del llibre "Pagesos i pageses del Prat", de Núria Abelló

Pagesos i pageses del Prat

Pagesos i pageses del Prat és un recull vivencial de quinze famílies pageses del Prat de Llobregat que han hagut de treballar, i conviure, amb una terra constantment amenaçada pels serveis d'una gran ciutat. És el retrat viu d'un petit univers, cada cop més encongit, que ha canviat radicalment aquests darrers anys, però que es resisteix a desaparèixer.

Amb un estil fresc, amè i rigorós, capítol a capítol, a través de quinze converses entranyables, trobarem les arrels d'una terra fèrtil, que fins fa pocs anys era el rebost de Barcelona i de bona part d'Europa, i alhora revelarem l'essència de la seva gent i del seu món. Un món que girava entorn la feina del camp, les peripècies del Born, les històries de l'embarc i les anècdotes del dia a dia. "Ens fèiem un fart de fer hores! No hi havia cap rellotge que en fes tantes!", s'exclamava amb humor un pagès.

I, sens dubte, entre línies, descobrirem molts esforços, molts valors i, sobretot, molta VIDA! La vida dels seus autèntics protagonistes: els pagesos i les pageses del Prat.

 

Activitat que forma part del projecte cooperatiu "De l'hort a la biblioteca".

  • Accessible

Activitats relacionades

Visita guiada als Espais Naturals del Riu

Tipus: Visita o itinerari
Quan: 29/11/2020
On: Espais Naturals del Riu

Ponència teatral "Deshilando las violencias machistas"...

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 30/11/2020 de 11:30 a 12:30 h
On: Espai Virtual