Esteu aquí

Música i lletres: "Lorca", dramatitzat i musicat per Joel Minguet

Lorca

Lorca és un espectacle creat a sotavent que transita pels primers anys literaris de la vida de Federico García Lorca. Un fil conductor, l’amistat amb Dalí, i la lluna com a leitmotiv. La veu a partir de la paraula, el mar, la pluja, la lluna, les campanes, els gats, el vent, la bellesa, el desig, la vida, la lluna una altra vegada, l’amor, la tristesa, els estels, l’aigua, els ocells, la Resi, Cadaqués, Dalí…Un viatge atmosfèric i intimista amb acords de guitarra i olor de tarongina.

L’actor Joel Minguet, conegut per les seves aparicions al teatre, televisió, ràdio…, ens condueix pel Lorca de joventut, musicant poemes com Madrigal, Chopo muerto, Tarde i molts d’altres.
Tot comença amb un arpegi, sona la guitarra, Si mis manos pudieran deshojar. Era el 1919, moment en què Federico deixa Granada per anar a estudiar a Madrid. S’instal·la a la Residencia de Estudiantes, centre d’ebullició cultural de l’època. Aquí coneixerà Dalí, Buñuel, Unamuno, Alberti, Falla… Cantos nuevos. Són anys de  descobriment per al nostre protagonista, de creixement i d’inquietuds. Entremig dels poemes, anècdotes i la correspondència que va mantenir amb Dalí, de qui es va enamorar.

Moments sensibles i poemes musicats de forma brillant, amb una dramatúrgia que toca el cor. Un espectacle pròxim que va desgranant la joventut del poeta amb música i paraula. Una operació quirúrgica de l’actor Joel Minguet que ens porta a un recital realment original de Lorca.

Aforament limitat

  • Accessible

Activitats relacionades