Esteu aquí

Les emocions com aliades: l'empatia

Aquesta activitat és un contacontes amb dinàmiques participatives dinamitzades per dos personatges Taràntula i Jo, impartit per Cúrcuma SCCL. Es narren de forma teatralitzada i es visualitzen de forma senzilla i amena algunes de les creences que perpetuen les violències. Els contes presenten referents alternatius que fomenten la diversitat. Després de cada conte es realitzen dinàmiques per tal de prendre consciència d'aquests estereotips i creences i també de les conseqüències que generen. Fomentem l'expressió de les emocions.

Durant el conte es faran preguntes als infants, com ara:

- Com creieu que se senten els personatges? Us ha passat alguna vegada o coneixeu algú que s'ha sentit així o que li passa això?

- Què us fa vergonya fer? Per què?

OBJECTIUS

• Detectar estereotips en la quotidianitat dels infants.

• Identificar com els estereotips limiten la llibertat personal i la qualitat de vida.

• Fomentar la inclusió de la diversitat  

• Fomentar l'expressió de les emocions.

METODOLOGIA

a) Contacontes: Narració d’un contacontes que ens permet abordar la prevenció de les violències  

b) Teatre per la Transformació social: Una metodologia basada en el treball d'Augusto Boal, que treballa amb el cos com a eina de comunicació, expressió i creació. Les experiències són compartides, partint de la relació entre allò micro (la vivència subjectiva) i allò macro (el context social i la norma). Es tracta d'un instrument que facilita les discussions dels problemes socials i les transformacions col·lectives.

c) Facilitació de grups basada en la Psicologia Orientada

a Processos: Permet prendre consciència la diversitat de les parts que són presents en un procés personal i/o grupal. Fent visible allò que no està essent considerat o està marginat, ampliant així la identitat del grup per guanyar llibertat. El desacord és vist com una possibilitat de transformació, aprofundiment i aprenentatge.

Durada: 1 hora

Activitats relacionades

Trobada de ganxet

Tipus: Proposta
Quan: 30/11/2021 de 18:00 a 19:30 h
On: Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa

El joc i les joguines per nadons

Tipus: Proposta
Quan: 01/12/2021 de 15:45 a 16:45 h
On: Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa