Esteu aquí

Julio Julián. Retrospectiva

JULIO JULIÁN. Retrospectiva

El Colectivo Julio és un projecte artístic en relació a l'obra i la vida del desaparegut artista pratenc Julio Julián. "JULIO JULIÁN. Retrospectiva" és una exposició a càrrec del Colectivo Julio, on es mostrarà l’obra pictòrica del carismàtic artista d’origen extremeny, localitzada al Prat de Llobregat i obra convidada procedent de Garrovillas de Alconétar, agermanada amb la nostra ciutat. 

D’aquesta manera s’aconsegueix un pas més en l’objectiu del Colectivo Julio, que consisteix en apropar l’obra i la figura de l’estimat artista als pratencs, a veïns i veïnes, per tal que sigui valorada també en el relat històric oficial com a patrimoni cultural del Prat, reivindicant i continuant amb el procés encetat ja fa alguns anys, fins a aconseguir-ho.

Queda palès l’interès viu d’establir aliances amb les nostres institucions culturals perquè ens ajudin a fer evolucionar el projecte. En aquesta línia és important que l'obra del Julio es mantingui unida i salvaguardada, evitant la seva disgregació. 

Des de fa tres anys el Colectivo Julio treballa en la documentació, l’anàlisi, la conservació i la visualització de l'obra del Julio, però també analitza, reflexiona i extreu conclusions sobre els processos de diàleg amb la família i la institució.

Durant l'exposició, el col·lectiu continuarà la seva investigació i qüestionament sobre els processos i ressorts que converteixen l'obra d'un artista en cultura i patrimoni d'un context, convidant a incorporar-se a aquesta reflexió a agents i ciutadans del Prat.