Esteu aquí
Jornada Tècnica de la Fira Avícola
La 19a Jornada Tècnica de la Fira Avícola enmarcada en l'edició número 51 de la Fira du per títol 'Innovació i estratègies per millorar la resiliència en el sector agroalimentari'.
Davant els reptes del canvi climàtic, el sector agroalimentari té com a prioritat augmentar la resiliència de les activitats agràries i ramaderes per promoure la conservació i sostenibilitat del territori. Parlar d'innovació en aquest context implica noves formes d'organització, nous usos i funcionalitats per a productes existents, la creació de productes i serveis, i la integració de noves tecnologies en la fabricació i gestió de dades per millorar la presa de decisions. A la jornada es destacaran els aspectes clau de la innovació en la producció agrària i ramadera, així com experiències per millorar l'adaptació dels cultius: des del control sostenible de plagues amb marges florals fins al Projecte Innovasòl i el seu desenvolupament pràctic amb el projecte Regensòl, que promouen la regeneració dels sòls aprofitant restes de poda.
Fes clic aquí per descarregar el PROGRAMA
- 16.45 h Registre d’assistents.
- 17.00 h Presentació de la jornada amb Quim Bartolomé, tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Ambiental i Serveis Urbans i Regidor de Promoció de la Ciutat, Agricultura i Ramaderia de l’Ajuntament del Prat de Llobregat.
- 17.15 h Innovació com a eina de resiliència en el sector agroalimentari amb Sònia Llorens, coordinadora estratègia sostenibilitat IRTA.
- 17.45 h Iniciativa per mesurar la sostenibilitat en el sector ramader amb Diana Ramírez, cap de la Plataforma d’infraestructures de l’IRTA i coordinadora de la iniciativa PAS ramaderia.
- 18.15 h Taula rodona d’experiències en el sector primari
- Marges florals en cultius d’horta com a refugi d’enemics naturals de les plagues dels conreus. Núria Agustí. Doctora en ciències biològiques per la Universitat de Barcelona i investigadora del Programa de Protecció Vegetal de l’IRTA.
- Projecte Innovasòl. Olivier Chantry. Pagès de cal Notari i responsable de biodiversitat i canvi climàtic a la Unió de Pagesos del Baix Llobregat.
- Projecte Regensòl. Joan Romanyà. Professor de la UB iinvestigador del grup d'Agrobiologia i gestió del Sòl. INSA-UB.
- 19.45 h Cloenda de la jornada amb un representant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
- 20.00 h Fi de la jornada, s'oferirà una degustació de producte elaborat amb Pota Blava i Carxofa Prat
Inscripcions a través de RuralCat.
Activitats relacionades
Mercadet Setmanal de Sant Cosme
Tipus: Fira, mostra i mercat
Quan: Del 05/12/2024 - 9:00 h al 05/12/2024 - 14:00 h
On: Ronda del Sud
Sortida de camp: Identificació d’ocells aquàtics...
Tipus: Proposta
Quan: 07/12/2024
On: Espais Naturals del Riu
Mercat de pagès
Tipus: Proposta
Quan: 07/12/2024 de 8:00 a 14:00 h
On: Plaça Pau Casals