Esteu aquí

Jornada internacional: Bones pràctiques de l’economia social i cooperativa en l’àmbit agroalimentari

La producció agroalimentària de proximitat i la comercialització de canal curt es consoliden com a referents de sostenibilitat i qualitat alimentària. Des de la proximitat, i des dels valors propis de l’economia social i cooperativa, comencen a emergir i a consolidar-se nous projectes en el sector agroalimentari que recullen el millor de les tradicionals cooperatives agràries per enfrontar nous reptes: l’aposta per productes autòctons i processos productius sostenibles, la lluita contra el malbaratament, la introducció de noves tècniques i metodologies (economia circular...), l’apropament del productor al consumidor i a la restauració...

A la nostra comarca, el Parc Agrari del Baix Llobregat esdevé un referent de cóm pot conviure i desenvolupar-se una activitat agrària en un entorn metropolità. Una manera de produir i de comercialitzar, des de la proximitat, que ofereix una àmplia gamma d’oportunitats per al desenvolupament de projectes de l’economia social i cooperativa.  

Per conèixer experiències pròpies i d’altres països del nostre entorn, l’Ajuntament del Prat de Llobregat i Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, amb el suport del Prat Agrari del Baix Llobregat organitzen aquesta jornada.

Ponents : Raimon Roda (Parc Agrari del Baix Llobregat), Pau López (Fundació Catalunya La Pedrera), Jordi Vives (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), Gilles Bertran (Cooperative Plaine du Roussillon), Mireia Barba (Associació Espigoladors), Mathilde Woillez (especialista crisi Grega) i Joseph Le Blanc (Terracoopa,Montpeller). Amb la presentació de l’Alcalde del Prat, Sr. Lluís Tejedor, i la Tinenta d’Alcalde de Promoció Econòmica, Marta Mayordomo; i la cloenda de José Àngel Carcelén, Conseller de desenvolupament econòmic i agrícola del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Si és del vostre interès, podeu inscriure-us a internet o bé escrivint un correu electrònic a Sara Delgado delgadoms@elprat.cat, telèfon 934786878, o personalment al Centre de Promoció Econòmica (c. Les Moreres,48 del Prat)

Es lliurarà ertificat d’assistència a les persones que ho sol·licitin amb la inscripció.

VEURE PROGRAMA EN PDF

 

 

 

  • Accessible

Activitats relacionades

"Momo" de Michael Ende

Tipus: Lectura
Quan: 03/07/2024 - 17:30 h
On: Biblioteca Antonio Martín

Inscripcions Obertes

Estiuejar al Prat

Tipus: Exposició
Quan: Del 05/07/2024 - 19:00 h al 30/11/2024 - 21:00 h
On: Cèntric Espai Cultural