Esteu aquí

Festival de poesia: Recordant Joan Margarit, amb Estel Solé i Josep M. Rodríguez

centric_festival poesia_recordant joan margarit

Amb aquesta ja arribem a la 15a edició del festival de poesia. Un festival que edició rere edició, converteix la poesia en protagonista indiscutible dels vespres d’estiu al Prat. Enguany, el festival torna a omplir-se de poetes i poetesses que fan constar la multiplicitat abundant d’estils i registres poètics, i també de propostes i formats diferents. 

Els Jardins de Torre Muntadas i la Plaça Porxada del Cèntric seran els espais on es desenvoluparan les quatre sessions d’aquest any. En aquesta primera sessió, Estel Solé i Josep M. Rodríguez recorden els versos del poeta Joan Margarit, recentment desaparegut.

Joan Margarit (1938 -2021) havia fet moltes referències a la mort i a l’absència dels éssers estimats al llarg de tota la seva trajectòria poètica, però mai com ho fa a Animal de bosc, el seu poemari pòstum. En aquest poemari, el poeta parla de la seva pròpia mort i del temps d’espera, alhora que ens apropa la seva poesia com a consol. Des del Festival de Poesia del Prat, volem recordar el poeta i la seva poesia amb dues veus de poetes joves que el van tractar i estimar: Josep M. Rodríguez i Estel Solé.

 

Estel Solé 

Estel Solé (Molins de Rei, 1987) va estudiar Humanitats i es formà a l’Obrador Internacional de Dramatúrgia de la Sala Beckett amb diferents professors de reconegut prestigi com Alfredo Sanzol, Rafael Spregelburd o David Plana. Animals de companyia (2012), va ser la seva primera obra de teatre com a autora. L’any 2015, el seu text El Pacte la porta fins a la semifinal del Torneig de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta. El maig del 2016 publica la seva primera novel·la, Si no puc volar (Rosa dels Vents, 2016).

En el camp de la poesia, l’any 2011 va guanyar el premi Amadeu Oller amb l’obra Dones que somiaven ser altres dones (Galerada, 2011). Si uneixes tots els punts (Galerada, 2013) és el seu segon llibre de poemes. Com a rapsode ha participat en nombrosos recitals arreu de Catalunya i al Festival Eñe de Madrid, i ha compartit escenari amb poetes com Joan Margarit, Luis García Montero, Benjamín Prado o Josep Pedrals, entre d’altres.

 

Josep M. Rodríguez 

Josep M. Rodríguez (Súria, 1976) és poeta, crític literari, traductor, lletrista i editor. Autor dels llibres de poemes Las deudas del viajero (1998), Castells de sorra (1999), Frío (2002), La caja negra (2004), Raíz (2008), Arquitectura yo (2012) y Sangre seca (2017). L’antologia Ecosistema (2015) recull part de la seva obra.

Ha publicat també un assaig, diverses antologies crítiques i algunes traduccions, l’última: Para tener casa hay que ganar la guerra (2018), de Joan Margarit. Ha estat traduït a una dotzena de llengües i ha rebut prestigiosos premis, com el Generación del 27. També forma part d'antologies com Mig segle de poesia catalana (Altaió / Sala-Valldaura, 2018) i Centros de gravedad (Andújar Almansa, 2018).  En l’actualitat codirigeix les col·leccions de poesia de Pagès editors i de l’editorial Milenio. La seva publicació més recent és l’antologia ¿Y si escribes un haiku? (2019).

 

Cal accedir al recinte 10 minuts abans del començament de l’activitat. En cas contrari, l’organització podrà reassignar la localitat a una altra persona.

  • L'aforament és limitat.
  • És obligatori l'ús de la mascareta durant tot l'acte.
  • Cal mantenir la distància interpersonal d’1,5 m.
  • Cal fer rentat de mans amb el gel hidroalcohòlic que es troba a l'entrada del recinte.
  • S'ha de seguir en tot moment les indicacions de l'equip de l'organització. 
  • Es prega arribar amb 25 minuts d'antelació per poder fer l'entrada a l'espai de forma esglaonada.
  • En el cas de no poder venir us preguem que ens ho feu saber a aquesta adreça de correu electrònic centric@elprat.cat .
  • L'organització es reserva el dret d'assignar les localitats per grups d'assistents. No es podran fer canvis en els llocs assignats.
  • **Totes les activitats estan subjectes a la normativa vigent, sent susceptibles de ser modificades o cancel·lades pel seu compliment.
  • Accessible

Activitats relacionades