Esteu aquí

Festival de poesia: Pere Bou, Antonio Garcia i Marc Garcia

El Festival de Poesia del Prat arriba a la seva tretzena edició i els i les poetes tornen a ocupar l'escenari amb la seva veu i obra. 
Enguany, trobareu recitals tant de poetes del Prat com d’arreu del territori. Propostes innovadores i subversives, i un tancament en forma d’espectacle poeticomusical. Tot plegat, amb la col•laboració del Teatre Kaddish.

Antonio Garcia i Pere Bou reciten A versos

Antonio Garcia Vega va néixer a Arcos de la Frontera (Cadis),  l’any 1955. L’any 1974 se’n va anar a viure al Prat de Llobregat, on hi continua vivint. Ha fet del Prat el seu lloc al món i espera viure-hi molts anys més. No obstant, mai va marxar del tot del seu poble natal, al què  torna cada vegada que pot per a gaudir de la seva blancor i la seva olor a gessamí i “yervabuena”. És llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i per a ell escriure poesia és una necessitat. Ha publicat els llibres “El verbo en Celeste”, en solitari,  i “A versos”, a mitges amb el Pere Bou Puigventós.

Pere Bou Puigventós neix al Prat el 1955. Fill de pagesos ha treballat més de 40 anys al sector de les finances. Escriu versos des de sempre i ha publicat conjuntament amb l'Antonio Garcia el poemari "A versos". Enamorat del Delta del Llobregat i per extensió del de l'Ebre, també veuria amb bons ulls que les seves cendres fossin escampades a la Terra Alta.

A versos és un llibre fet a mitges entre el Pere Bou i l’Antonio Garcia Vega. És un llibre de poesia bilingüe: els poemes del Pere estan escrits en català i els meus en castellà. Vam voler, el Pere i jo, que aquestes dues, nostres, llengües convisquessin juntes en un mateix poemari. El projecte va començar molt de temps abans de la publicació del llibre i en ell parlem del que som, del que intentem ser, del que ens afecta i ens preocupa: el temps, la mort i, com no, l’amor.

Marc Garcia

Neix el 14 d’octubre de 1980 al Prat i, amb 16 anys, el seu periple vital el du a passar-ne deu a Madrid i dos a Paris, llocs on comença a desenvolupar les seves inquietuds poètiques. Ha publicat dos poemaris Peligro de Suerte (Ediciones Marfutura, 2007) i El Mundo Dejado a la Suerte de una Cabra (Ediciones Marfutura, 2012). Alguns dels seus poemes han aparegut a revistes especialitzades com ALGA o la Revista Áurea.

L’any 2016 va ser poeta convidat al festival internacional de poesia Voix Vives, a Toledo. També ha participat en diverses ocasions a les trobades anuals de poesia Voces del Extremo, a Moguer. És coautor de l’espectacle poètic Entretós i, des de fa 4 anys, coorganitzador del torneig de poesia oral Llobregat Slam Poetry.

Fa temps que combina la poesia amb la seva faceta com a cantautor. Ha format part del quartet Les Poethiers. L’any 2016 va editar el seu primer disc Marc García canta a Brassens amb traduccions al català i castellà de temes emblemàtics del mestre gal, que ha estat presentat a diferents festivals arreu de l’estat espanyol i França.

  • Accessible

Activitats relacionades

Encanto

Tipus: Cinema
Quan: 27/11/2021
On: Cinema Capri

Concert de Marco Mezquida: Piano solo

Tipus: Música
Quan: 27/11/2021 de 19:00 a 20:00 h
On: Cèntric Espai Cultural