Esteu aquí

Festival de poesia: Adriana Bertran, Dani Orviz i Olza Olzeta

Cèntric_festival de poesia_Spoken Word_1

Amb aquesta ja arribem a la 15a edició del festival de poesia. Un festival que edició rere edició, converteix la poesia en protagonista indiscutible dels vespres d’estiu al Prat. Enguany, el festival torna a omplir-se de poetes i poetesses que fan constar la multiplicitat abundant d’estils i registres poètics, i també de propostes i formats diferents. 

Els Jardins de Torre Muntadas i la Plaça Porxada del Cèntric seran els espais on es desenvoluparan les quatre sessions d’aquest any. Aquesta segona sessió, s'apropa a una de les branques de la poesia que està tenint més impacte en els darrers anys, la poesia escènica o de l'spoken word, de la mà d'Adriana Bertran, Dani Orviz i Olza Olzeta.

 

Adriana Bertran

És una de les figures més destacades del Spoken Word nacional i estatal. L'any 2018 va ser Campiona d'Espanya i Sots-Campiona d'Europa de Poetry Slam, on també va obtenir el Premi del Jurat. Ha publicat l'obra de teatre Allà on s'estimen els peixos, co-escrita amb Emiliano Pastor i Premi Teatre Principal, i el poemari Viaje de Vuelta, presentat a ciutats d'Espanya i Mèxic. En els seus poemes explora els mecanismes històrics de la opressió i la connexió amb una esperança col·lectiva.

Dani Orviz

És poeta, vídeo-artista, performer, actor i comunicador. Guanyador de la Copa del Món de Poetry Slam l’any 2020 i Campió Europeu de Poetry Slam el 2012. Ha viatjat amb les seves paraules pels festivals més importants del món, com són el Poesía en Voz alta (Mèxic), Voix Vives (França), Festival Internazionale de la Poesia de Genova (Itàlia), Felix Poetry (Bèlgica) o Sziget (Hongria). Des del 2020 presenta a La2 de TVE el programa “DESLENGUADOS”, dedicat al llenguatge i les seves particularitats i curiositats. Ha publicat els llibres de poemes Mecánica Planetaria (2009), Muere sonriendo (2012) i La del medio de las Ketchup (2014) Viejo caos Universal (2015) i Massaslam volumen uno (2016).

Olza Olzeta

És la vigent campiona d’Europa (2020), subcampiona d’Espanya (2019) i guanyadora de Barcelona de Poetry Slam (2021). Li agrada molt recitar i organitzar esdeveniments poètics en els quals la paraula escènica s’utilitzi com a eina d’impacte social i de comunicació.

 

Cal accedir al recinte 10 minuts abans del començament de l’activitat. En cas contrari, l’organització podrà reassignar la localitat a una altra persona.

  • L'aforament és limitat.
  • És obligatori l'ús de la mascareta durant tot l'acte.
  • Cal mantenir la distància interpersonal d’1,5 m.
  • Cal fer rentat de mans amb el gel hidroalcohòlic que es troba a l'entrada del recinte.
  • S'ha de seguir en tot moment les indicacions de l'equip de l'organització. 
  • Es prega arribar amb 25 minuts d'antelació per poder fer l'entrada a l'espai de forma esglaonada.
  • En el cas de no poder venir us preguem que ens ho feu saber a aquesta adreça de correu electrònic centric@elprat.cat .
  • L'organització es reserva el dret d'assignar les localitats per grups d'assistents. No es podran fer canvis en els llocs assignats.
  • **Totes les activitats estan subjectes a la normativa vigent, sent susceptibles de ser modificades o cancel·lades pel seu compliment.
  • Accessible

Activitats relacionades