Esteu aquí

Feminisme o identitarisme? Amb Clara Serra

centric_cicle canvi social i polític_Clara Serra_3

Per raons de salut d'una de les participants, l'activitat queda ajornada.  En breu anunciarem la nova data. Si voleu rebre informació d'aquesta activitat en particular ens podeu facilitar el vostre número de mòbil o l'adreça de correu electrònic i contactarem amb vosaltres amb la nova informació.

El moviment feminista ha tingut un protagonisme clau en els darrers anys, situant debats i mesures molt rellevants. Alhora, cal ser conscients que no hi ha un sol feminisme, sinó feminismes en disputa. Alguns de tendència identitària, d'altres lligats a valors liberal-conservadors i també posicions que privilegien la necessitat de construir aliances transversals i complexes. En aquesta sessió ens endinsarem en algunes d'aquestes disputes per situar el seu impacte polític tan dintre com fora del feminisme.

La filòsofa Clara Serra especialitzada en feminisme és autora de llibres com Leonas y zorras. Estrategias políticas feministas (Catarata, 2018), Manual Ultravioleta (Ediciones B, 2019) i coordinadora del llibre Alianzas rebeldes. Un feminismo más allá de la identidad (Bellaterra, 2021). Actualment, treballa com a investigadora a la Universitat de Barcelona. Enfront d'algunes tendències conservadores i identitàries del feminisme, en les quals predominen el punitivisme, el moralisme i la censura, la seva proposta és construir un feminisme que no santifiqui la identitat de les dones i assumeixi els dissensos i les contradiccions com a part integrant d'un procés emancipatori.

Tota la informació del cicle a elprat.cat\dialegs.

Més referències

Twitter @Clara_Serra_

Instagram @clara_serra_sanchez

Article (entrevista): «Algunos feminismos están dejándose seducir por el punitivismo neoliberal»

Vídeo (entrevista): Debate trans, sexualidad, feminismo

Llibre: Leonas y zorras. Estrategias políticas feministas. Clara Serra 

Reportatge El Prat.Tv Arrenca el cicle “Diàlegs” per reflexionar sobre els grans temes contemporanis

Activitats relacionades

Contractació i factura elèctrica

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 05/09/2022
On: La Casa de l'Energia

Gas i Aerotèrmia

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 06/09/2022
On: La Casa de l'Energia