Esteu aquí

"FEM (la llista de Lourdes") Una creació col·lectiva sota la direcció escènica de Xavier Giménez Casas

FEM

Les dones han estat tradicionalment excloses de la història. I la història de l’art no és una excepció. I la història de l’art d’avantguarda no és una excepció. Per comprovar-ho vam acudir al llibre de text de la nostra professora d’”Ültimes tendències artístiques”, Lourdes Cirlot, on se citen 280 artistes homes i només 8 dones (dues d’elles com a “dones d’un artista home”). La llista.

El feminisme ha creat una presa de consciència de la opressió i ha creat una metodologia i una teoria. A partir d’aquestes, algunes dones artistes han iniciat una pràctica transformadora. Dones artistes disposades a desafiar la cultura patriarcal i les barreres de la religió. La presa de consciència i la reivindicació del propi cos es troba en el centre de l’allilberament i és, alhora, el suport de l’obra d’art creada, el llenç. La necessitat de pensar i actuar sobre la feminitat i la seva imatge, la sexualitat, la maternitat, els abusos i la violència de gènere, entre d’altre qüestions, conformen una pràctica artística radical, que constitueix, per si mateixa, una de les més trencadores avantguardes dels segles XX i XXI.

L’espectacle posa com a exemple les pràctiques artístiques de les dones que han conformat l’avantguarda del feminisme artístic, com ara Ana Mendieta, Gina Pane, Marina Abramovic, Guerrilla Girls, Patty Chang, Regina José Galindo, Cindy Sherman …

Intèrprets: Núria Inés, Maria Donoso (resta de repartiment en curs)

Una creació col·lectiva amb la direcció escènica de Xavier Gimenez Casas

Aforament limitat a 25 persones