Esteu aquí

“El Sistema Marvel: com s’escrivien i es dibuixaven els superherois de Marvel” amb David Aliaga i Marcos Martín

El Sistema Marvel

Stan Lee va iniciar l’anomenat “Sistema Marvel” per agilitzar la feina que suposava l’escriptura i el dibuix de 20 pàgines al mes. El sistema consistia en, primer, escriure en dos folis l’argument de la història, passar-los als dibuixants, que els desenvolupaven en vinyetes per, finalment, tornar als guionistes, que afegien els diàlegs i els textos. Per parlar d’aquest tema, es proposa un debat entre un escriptor que coneix molt bé el món dels còmics Marvel, David Aliaga, i un dibuixant de còmics, Marcos Martín, que ha dibuixat guions d’Stan Lee.

A càrrec de:
David Aliaga Especialista en la representació del fet jueu tant en la literatura contemporània com en el còmic. En 2021, la prestigiosa revista britànica Granta el va distingir como a un dels millors escriptors joves en llengua espanyola de la última dècada.
Marcos Martín Des de l’any 2000 és un habitual i reconegut dibuixant de comicbooks nord-americans, bàsicament per a les dues grans editorials del mitjà: Marvel i DC Comics. Ha treballat en sèries com Batgirl, The Amazing Spider-Man, The Walking Dead, Daredevil o The Private Eye.

Aquesta activitat forma part del programa "Commemhora" de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Activitats relacionades