Esteu aquí

"Dones alçant la veu pels Drets Humans", amb Janahuy Paredes (Mèxic) i Margarita Pineda (Hondures)

Dues activistes, defensores dels Drets Humans visiten la nostra ciutat i ens expliquen com és la seva lluita dia a dia

Janahuy Paredes: Filla del defensor dels drets humans José Francisco Paredes, detingut desaparegut per elements de l'estat mexicà el 26 de Setembre del2007. Coordinadora general, acompanyant i capacitadora per a la formació de defensores i defensors de drets humans. Participant en la planificació d'estratègies i metodologies per a l'enfortiment de defensores davant la violència d'Estat mexicà, a través d'accions encaminades a fomentar espais oberts a la memòria col·lectiva i a la veritat en el tema de la desaparició forçada.

Fundadora del Comitè de Familiars de Persones Detingudes Desaparegudes a Mèxic, COFADDEM “Alzando Voces”, organització que promou i defensa els drets humans, en específic el dret a no ser detingut desaparegut, així com l'esclariment dels fets, la veritat històrica, la justícia i la no repetició d'aquest crim contra la humanitat.

Margarida Pineda: Indígena lenca del departament de la Paz, i membre del Consell Cívic d'Organitzacions Populars i Indígenes d'Hondures (COPINH). El COPINH és una organització social i política, de caràcter indígena, sense finalitats de lucre, pluralista, àmplia, solidària i unitària de la zona sud occidental d'Hondures amb incidència nacional. 

És una destacada defensora dels béns comuns, dels territoris i dels drets humans de les dones i forma part de la Xarxa Nacional. La situació a Hondures després de l'agitat procés electoral que es va viure a la fi de 2017 és de conseqüent repressió i violació als drets humans, tant a manifestants com a organitzacions socials i polítiques.

  • Accessible

Activitats relacionades

Píndoles digitals: Trucs avançats de Word

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 03/04/2020 de 18:00 a 20:00 h
On: Cèntric Espai Cultural

Activitat Cancel·lada

Ball amb Dúo Mediterràneo

Tipus: Ball
Quan: 05/04/2020 de 17:00 a 20:00 h
On: Centre Cívic Jardins de la Pau

Activitat Cancel·lada

La banda sonora de la teva vida

Tipus: Música
Quan: 05/04/2020 de 17:00 a 19:00 h
On: Centre Cívic Palmira Domènech

Activitat Cancel·lada