Esteu aquí

Docufòrum: ¡Alerta defensoras!

Docufòrum organitzat per l'Associació Dones Progressistes Frida Khalo i l'Associació SUDS amb el suport del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera baixa. 

Alerta Defensores! Dones en lluita pels drets humans en Mesoamèrica. Un documental realitzat per Calala i SUDS amb el suport d'IM - Defensores, Píkara Magazine, Cooperativa de Tècniques i la periodista Saioa Beleztena. És un dels documentals becats a la 3a edició de les Beques DEV - Reporter que atorga la Fede.cat en el marc del projecte: Frames, voices, Report! amb el suport de la Unió Europea.

Alerta Defensores! planteja la hipòtesi que en la defensa dels drets humans i en les violències, a les quals s'enfronten les dones per les seves activitats socials i polítiques, hi ha un 'component de gènere'. Les dones defensores dels drets humans a Mesoamerica comparteixen estratègies de resistència individual i col•lectiva davant la repressió i l'augment de la violació dels drets humans a la regió. Un documental de Maria Zafra i Teresa Boedo, que és part de la campanya #DefensorasSemillasDeCambio, de la Iniciativa Mesoamericana de Mujeres Defensoras de Derechos Humanos.

Comptarem amb la presencia i participació d’Hermelinda Simón, Directora de l’Asociación de Mujeres Aq’abal,de Guatemala. L’Hermelinda Simón és una de les dones Defensores que han lluitat pel mantenir el territori indígena fora de l’extractivisme d’empreses transnacionals. També lluita pels drets de les dones.

Un oportunitat única per poder compartir amb una de les protagonistes d'aquesta lluita, les seves experiències i sabers. Us esperem!!

 

 

  • Accessible

Activitats relacionades

Ens separem! I ara, què?

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: Del 27/10/2021 al 27/10/2021
On: Virtual a través de ZOOM

Webinar amb la defensora dels drets LGBTI+, Karla...

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 28/10/2021 de 9:00 a 10:00 h
On: Activitat virtual