Nuria Varela

Taula rodona amb Miguel Lorente, Nuria Varela i Lara Alcázar

Si sóc tan intel·ligent per què m'enamoro sense utilitzar el cap? L'amor romàntic alimenta la desigualtat? L'amor romàntic, tot i que sempre s'ha tractat com una cosa afectiva que succeeix a l'interior de les persones, és una construcció sociocultural? L'amor romàntic i els seus mites formen part de la violència de gènere? Destruir aquests mites ens ajudaria a eradicar la xacra de la violència contra les dones. No perdis l'oportunitat d'aprendre a construir nous models d'amor en les relacions de parella.

Convidats:

Miguel Lorente, és metge forense i professor titular de medicina legal de la Universitat de Granada, és Màster en Bioètica i Dret Mèdic. Va ser delegat del Govern per a la violència de gènere adscrit al Ministeri d'Igualtat. Té escrits diversos llibres sobre el tema de la violència de gènere i les noves masculinitats, publica habitualment al diari El País i al HuffPost. És autor de El meu marit em pega el normal, El trencaclosques: anatomia del maltractador i diverses obres més àmpliament conegudes.

Nuria Varela, és periodista i escriptora experta en violència de gènere, llicenciada en Ciències de la Informació, Màster en estudis Interdisciplinaris de Gènere i Polítiques d'Igualtat, ha treballat en diversos mitjans: Interviú, Revista Europea de Drets Fonamentals, Revista 21, La cadena ser. Actualment dirigeix ​​l'editorial Hotel Paper i és investigadora i docent de la Universitat Rei Joan Carles. És autora dels llibres Feminisme per a principiants, Anàvem a ser reines, La veu ignorada i la seva última obra Cansades.

Lara Alcázar, líder i fundadora de FEMEN a Espanya. Historiadora de l'art, artista i activista. Col·laboradora en mitjans com el HuffPost, Broadly Vice, o Tribuna Feminista. Ha coescrit els dos títols publicats per FEMEN: Manifest (2015) i Rébellion (2017, que veurà la seva traducció a l'espanyol en 2018). Actualment es troba realitzant una recerca sobre la història de les genealogies feministes en l'Estat Español. Des de 2013 FEMEN és un moviment feminista internacional de dones activistes. Lluiten en topless, escriuen els seus eslògans sobre el cos i porten corones de flors com a símbol identificatiu del moviment. Els seus cossos estan alliberats de l'ordre patriarcal i suposen un instrument de protesta. 

Organitza: Associació Lletra Violeta

  • Accessible

Díptic 2017

Díptic 2017 (pdf - 1207129 bytes)

Cartell (jpg - 142126 bytes)

Activitats relacionades

Contractació i factura elèctrica

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 05/09/2022
On: La Casa de l'Energia

Gas i Aerotèrmia

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 06/09/2022
On: La Casa de l'Energia