Esteu aquí

Concert - recital: "Al cau de les paraules", amb Gemma Humet i Estel Solé

 Al cau de les paraules

Gemma Humet i Estel Solé són dues veus destacades del panorama cultural català. Un viatge poètic-musical carregat de força i personalitat de la mà de dues creadores que juntes, sumen i s'uneixen per entrellaçar la seva música i la seva poesia en un espectacle que vol reivindicar la creació femenina.

Gemma Humet
Provinent de família de músics i amb una formació musical que comença als 5 anys, Gemma Humet abandona als 18 una prometedora carrera com a pianista clàssica per dedicar totes les seves energies a l’estudi del cant jazz i iniciar els estudis superior de Cant Jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC).
El fet d’estudiar a l’Esmuc fa que Gemma Humet comenci a tenir contacte amb altres músiques com són el flamenc, la música tradicional i popular, la música clàssica, etc.

Ha format part grup del Thalassa fent cançons d’arrel mediterrània. Treballa conjuntament amb el guitarrista Toti Soler, col·labora en projectes amb  Toni Xuclà musicant poesia, musicant poesia de poetes tan nostrats com Espriu, Pere Quart o Palau i Fabra, entre d’altres.

El seu primer disc en solitari canto enrere (Satélite K, 2015), produït pel Pau Figueres i va ser guanyador guanyador del Premi Enderrock 2016 a millor disc de cançó d’autor. A més, de rebre molts elogis per part de la crítica especialitzada. El seu segón disc Encara (Satélite K, 2017), produït per Carles “Campi” Campón (productor i músic de Jorge Drexler amb qui s’ha guanyat el prestigi internacional) reflexa el seu compromís social. 

Estel Solé
Es formà a l’Obrador Internacional de Dramatúrgia de la Sala Beckett amb diferents professors de reconegut prestigi entre els quals en destaquen Alfredo Sanzol, Rafael Spregelburd o David Plana. L’any 2015 va ser becada per participar -com a dramaturga catalana- a l’Obrador Internacional d’estiu de la Sala Beckett, al workshop impartit pel dramaturg britànic Simon Stephens.
Animals de companyia (2012), la seva primera obra de teatre com a autora, va passar de representar-se en cases particulars a fer una gira internacional per Amèrica Central (Guatemala, El Salvador, Santo Domingo i Mèxic). La peça, publicada per l’Editorial Comanegra, es va estrenar oficialment al Club Capitol de Barcelona on va estar a la cartellera durant més de sis mesos. 
L’any 2015, el seu text El Pacte la porta fins a la semifinal del Torneig de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta.
El maig del 2016 publica la seva primera novel·la, Si no puc volar. En el camp de la poesia, l’any 2011 va guanyar el premi Amadeu Oller amb l’obra Dones que somiaven ser altres dones. Si uneixes tots els punts és el seu segon llibre de poemes. Com a rapsode ha participat en nombrosos recitals arreu de Catalunya i al Festival Eñe de Madrid i ha compartit escenari amb poetes com Joan Margarit, Luis García Montero, Benjamín Prado o Josep Pedrals, entre d’altres.
Com a actriu ha fet cinema, teatre i televisió. Destaca la seva feina a la sèrie La Riera de TV3 on va interpretar durant més tres anys el paper de Marina.

Mensualment, es poden llegir els seus articles al “Play”, el suplement de cultura del Diari Ara, on té una columna anomenada El Consolador. I també ha escrit a la Revista El Triangle i a la revista LaMonoMagazin.

Aforament limitat

  • Accessible

Activitats relacionades

Eres Basura, una ópera mal

Tipus: Música
Quan: 27/11/2022 de 12:00 a 13:00 h
On: La Capsa

AL-V

Tipus: Música
Quan: 27/11/2022 de 13:00 a 14:00 h
On: La Capsa

A(L)buelo

Tipus: Teatre
Quan: 27/11/2022 de 19:00 a 20:00 h
On: Centre d'Art Torre Muntadas