Esteu aquí

Com facilitem la participació de totes les famílies en l'educació?

Temes: Educació
Categories: Participació
TIPUS: Conferència Xerrada
Cicles: PRATFamílies
Per a qui: Adult

Sessió per reflexionar sobre quins són els aspectes claus de l'organització, gestió i coordinació de les AMPA o els centres, que afavoreixen la participació de les famílies, atenent al contexte de diversitat cultural.

Objectius

Enfortir i millorar el funcionament de l'AMPA i els centres en un context de diversitat cultural.

Augmentar la implicació i la incorporació de nous membres a les activitats del centre i de l’AMPA com a socis/es, col·laboradors/es o membres de junta.

Afavorir la participació de les famílies per tal d’enriquir el projecte educatiu del centre i l’èxit educatiu de l'alumnat i del centre.

Continguts

Parlarem dels aspectes claus d’una bona organització, gestió i coordinació (repartiment de tasques, presa de decisions, reunions, gestió del temps, comunicació, organització d'activitats, projectes, etc.).

Revisarem el concepte de diversitat cultural incidint en els elements que ens uneixen i tenint en compte les diferències de valors, cultura, experiències, etc.

Partirem de les experiències i preocupacions propis de cada AMPA o centre,  donant pistes per adaptar les idees i estratègies als recursos i realitats de cada col·lectiu.

Persones destinatàries

Membres de junta, col·laboradors/es, famílies interessades i membres de la comunitat educativa interessats en assistir.

  • Accessible