Salutació de l’alcalde

Salutació de l'alcalde

Passejar per la Fira Avícola, una tradició pratenca

Ja som a las 43a edició de la Fira Avícola, la nostra Fira, un esdeveniment, unes dates i un lloc que formen part de la vida pratenca des de fa molts anys. Visitar el pavelló on els millors exemplars de Pota Blava despleguen tot el seu encant, admirar les cistelles dels nostres productors del Parc Agrari i caminar amb els més petits de la família entre tot aquest entorn rural és una tradició que va passant de pares a fills i que volem conservar i millorar.

Un aspecte nou d’enguany és la relació de cooperació i intercanvi amb la Fira del Gall de Vilafranca. La Fira Avícola de la Raça Prat i la Fira del Gall de Vilafranca són les dues fires més rellevantas a Catalunya vinculades a un producte agroalimentari de qualitat amb segell IGP. L'alta qualitat del nostre Pota Blava i de la carxofa Prat ha estat la base perquè les activitats gastronòmiques al voltant d’aquests productes es potenciïn i traspassin els límits del Prat per esdevenir referència a la comarca. El Fira Tapa i les Jornades Gastronòmiques son algunes de les activitats que fan del Prat una destinació interessant on tastar els seus productes.

A la Mostra Comercial podrem compartir experiències amb els nostres comerciants i comptarem amb la presència rellevant d’un sector de l’economia social i cooperativa de la ciutat.  A la Mostra d’Entitats podrem acostar-nos al món associatiu, tan ric i divers, i a l’estand municipal ens explicaran de manera lúdica quines son les novetats del web municipal i l’entorn digital de l’Ajuntament. La imatge d’aquesta Fira és creació de la Cristina Banban, una jove artista del Prat que viu a Londres, on s’està obrint pas amb la seva fresca i original obra.

Nomes em resta desitjar-vos a tots i a totes que gaudiu d’aquests dies de Fira, la nostra Festa d’hivern.

Lluís Tejedor
L’alcalde