Preguntes freqüents

El Prat Film Office és un programa municipal que ofereix, gratuïtament, assessorament en la cerca de localitzacions, informació de les condicions de cada espai, gestió, coordinació i tramitació de permisos amb els serveis municipals implicats. També ofereix informació dels tràmits necessaris amb d’altres ens implicats.

Tothom -empreses, organitzacions i particulars- que vulgui fer una producció audiovisual d’àmbit no domèstic als equipaments i a l'espai públic municipal.

En principi, ha de tenir permís tota producció de caràcter audiovisual que no sigui d’àmbit domèstic.  Això inclou curtmetratges i llargmetratges tant documentals com de ficció, a més de sèries web, sèries de televisió, treballs acadèmics, videoclips, peces de videoart o gravacions per a videojocs, sessions de fotografia comercial, reportatges, etc.

No, el Prat Film Office és un servei del tot gratuït. La gestió i tramitació dels permisos no té cap cost associat. Però cal tenir en compte que les ordenances fiscals i preus públics regulen les taxes de rodatge (per exemple, per ocupació de la via pública) o per a la prestació de serveis especials (per exemple, acompanyament de policia local o intervenció de personal de Manteniment i Serveis).

 

Les taxes o preus públics que regulen les produccions audiovisuals depenen de l'espai que escolliu com a localitzaició. Podeu consultar-les en el següent enllaç. També trobareu els supòsits d'exempció del pagament.

Les peticions de produccions audiovisuals a l’Aeroport es gestionen des del mateix Aeroport. Heu de contactar amb el Departament d’Autoritzacions a l’adreça electrònica bcn.autorizaciones@aena.es

El Prat Film Office per ara no disposa d’una borsa pròpia de professionals ni de serveis locals vinculats al sector, per això us recomanem que si la vostra empresa pertany al sector audiovisual, us doneu d’alta al Directori Professional de la Catalunya Film Commission. Podeu fer-ho en línia

Totes les produccions que reben la col·laboració d’El Prat Film Office l’han de citar en els títols de crèdit. Quan sigui possible també s’inclourà el logotip.

Podeu descarregar-vos les diferents aplicacions del logotip aquí.