Dimecres de Cendra

carnaval_cendra

Se celebrava l’enterrament públic on el cos del rei era incinerat amb el foc fet amb escombres velles. Abans, se celebrava una gran sardinada. Acabaven, així, els dies del Carnaval i es deixava pas a la quaresma.

La darrera vetlla del Carnestoltes té lloc en una capella instal·lada a la plaça de l’Enveja (antics Jardins de la Pau) a les 17.30 h, on les ploraneres i ploraners de les comparses porten obsequis (ofrenes) que simbolitzen el seu grup i es reuneixen en dol per recordar el rei per darrer cop. Durant la vetlla, a partir de les 18 h, es fa una processó amb les autoritats, el taüt, les ploraneres i ploraners i el Ninot. Tot el poble, grans i petits, es poden unir a la processó vestits de dol o amb mantellina. A la plaça de la Vila, a les 18.30 h se celebrara una sardinada popular amb animació infantil tot esperant l’arribada de la processó.

En acabat, a les 19.30 h, es llegeix el testament del Carnestoltes i tota la comitiva (autoritats, ploraneres, diables, etc.) acompanya el taüt fins a la plaça de l'Església, on es cremen escombres, andròmines, elements de les carrosses de la rua i les ofrenes i culminen la festa un espectacle de foc a càrrec dels Diables del Prat.

 

Activitats de Dimecres de Cendra

A les 17.30 h, Recepció de ploraneres i ploraners a a la plaça de l'Enveja

Per saber-ne més, clica aquí

A les 18 h, Processó del plor i del dol des de la pl. de l'Enveja (antics jardins de la Pau) fins a la pl. de la Vila

Per saber-ne més, clica aquí

A les 18.30 h, Animació infantil amb Jaume Barri i sardinada popular a la pl. de la Vila

Per saber-ne més, clica aquí

A les 19.30 h, Lectura dels condols de les ploraneres i ploraners i del testament a la pl. de la Vila

Per saber-ne més, clica aquí

A les 19.45 h, Processó fins a la pl. de l'Església i encesa de la foguera de la Quaresma a la pl. de l'Església

Per saber-ne més, clica aquí