Dimecres de Cendra

dimecres_cendra

Se celebrava l’enterrament públic on el cos del rei era incinerat amb el foc fet amb escombres velles. Abans, se celebrava una gran sardinada. Acabaven, així, els dies del Carnaval i es deixava pas a la quaresma.

Amb gran dol, l'última vetlla del difunt Carnestoltes té lloc en una capella instal·lada a la pl. de la Peresa (antics jardins de la Pau) on es reuneixen ploraneres i ploraners per honorar, amb ofrenes, la memòria de Sa Majestat Carnestoltes. A les 18 h, ploraneres i ploraneres, autoritats carnavalenques, en Galepis i tots els ciutadans de dol o amb mantellina, omplen els carrers de plors i de dol mentre traslladen el taüt de Sa Majestat des del c. de Palamós fins a la pl. de la Vila. Al final del recorregut, tot esperant l'arribada de la processó, a les 18.30 h ens espera una sardinada popular acompanyada d'un espectacle infantil a càrrec de Trobaluchos Carnestoltes Show. Teca i gresca per honorar el rei del Carnestoltes.

En acabat, a les 19.30 h, es llegeix el testament del Carnestoltes i tota la comitiva i el poble acompanyen el taüt fins a la plaça de l'Església, on es cremen escombres, andròmines, elements de les carrosses de la rua i les ofrenes de la vetlla. L'immensa pira i l'espectacle de foc dels Diables del Prat ens arrosseguen al zenit de la vetllada... fins l'any vinent.

El rei és mort, visca el rei!

 

Activitats de Dimecres de Cendra

A les 17.30 h, Recepció de ploraneres i ploraners de Sa Majestat Carnestoltes a la pl. de la Peresa (antics jardins de la Pau)

A les 18 h, Processó del plor i del dol per sa Majestat Carnestoltes. Recorregut: inici des del c. de Palamós fins a la pl. de la Vila

Per saber-ne més, clica aquí

A les 18.30 h, Animació infantil amb Trobaluchos Carnestoltes Show i sardinada popular a la pl. de la Vila

Per saber-ne més, clica aquí

A les 19.30 h, Lectura dels condols de les ploraneres i ploraners  i del testament de Sa Majestat Carnestoltes a la pl. de la Vila

Per saber-ne més, clica aquí

A les 19.45 h, Processó fins a la pl. de l'Església i encesa de la foguera de la Quaresma a la pl. de l'Església

Per saber-ne més, clica aquí