Dimecres de Cendra

Se celebrava l’enterrament públic on el cos del rei era incinerat amb el foc fet amb escombres velles. Abans, se celebrava una gran sardinada. Acabaven, així, els dies del Carnaval i es deixava pas a la quaresma.

Amb gran dol, l'última vetlla del difunt Carnestoltes té lloc en una capella instal·lada a la pl. de la Ira (antics jardins de la Pau) on es reuneixen ploraneres i ploraners per vetllar, amb ofrenes, la memòria de Sa Majestat Carnestoltes. A les 18 h, ploraneres i ploraners, autoritats carnavalenques, en Galepis i tots els ciutadans de dol o amb mantellina, ompliran els carrers de plors i de dol mentre traslladen el taüt de Sa Majestat des del c. de Palamós fins a la pl. de la Vila. Al final del recorregut, tot esperant l'arribada de la processó, a les 18.30 h ens espera una sardinada popular acompanyada d'un espectacle familiar a càrrec de la Cia. Pentina el Gat i el seu espectacle Revolució. Teca i gresca per honorar el rei del Carnestoltes.

En acabat, a les 19.30 h es llegirà el testament del Carnestoltes i tota la comitiva i el poble acompanyaran el taüt fins a la plaça de l'Església, on es cremaran escombres, andròmines, elements de les carrosses de la rua i les ofrenes de la vetlla. L'immensa pira i l'espectacle de foc de la Colla de Diables del Prat ens arrossegaran al zenit de la vetllada... fins l'any vinent.

El rei és mort, visca el rei!

Activitats de Dimecres de Cendra

processó_dimecres_cendra

A les 17 h, pl. de la Supèrbia, Recepció de ploraneres i ploraners de Sa Majestat Carnestoltes. Projecció dels condols per Sa Majestat. Més informació aquí 

A les 18 h, carrers de la ciutat, Processó del plor i del dol per Sa Majestat Carnestoltes. Recorregut: inici des del c. de Palamós fins a la pl. de la Vila.

A les 18.30 h, pl. de la Vila, Animació infantil: Revolució, amb cia. Pentina el Gat i sardinada popular.

A les 19 h, pl. de la Vila, Arribada de la processó del plor i del dol per Sa Majestat Carnestoltes.

Per saber-ne més, clica aquí

lectura_condols

A les 19.30 h, Lectura dels condols de les ploraneres i ploraners  i del testament de Sa Majestat Carnestoltes a la pl. de la Vila.

Per saber-ne més, clica aquí

encesa_foguera

A les 19.45 h, Processó fins a la pl. de l'Església i encesa de la foguera de la Quaresma a la pl. de l'Església.

Per saber-ne més, clica aquí