dimecres de cendra

Se celebrava l’enterrament públic on el cos del rei era incinerat amb el foc fet amb escombres velles. Abans, se celebrava una gran sardinada. Acabaven, així, els dies del Carnaval i es deixava pas a la quaresma.

 

A una capella instal·lada a la recent plaça de la Supèrbia (antics jardins de la Pau) es reuniran ploraneres i ploraners per vetllar, amb ofrenes i amb un gran i solemne dol, la memòria de Sa Majestat Carnestoltes. Aquí també s'hi reuniran autoritats carnavalesques, en Galepis i tots els ciutadans de dol o amb mantellina, on l'Associació de Jubilats repartirà xocolata amb melindros. 

Posteriorment, ompliran els carrers de plors i de dol mentre traslladen el taüt de Sa Majestat des del c. de Palamós fins a la plaça de la Vila. Al final del recorregut, tot esperant l'arribada de la processó. A les 18.30 h ens espera una sardinada popular a càrrec de la Casa de Aragón, acompanyada d'una animació infantil amb Sambà de Festa i ens prepararem per sentir el testament del Carnestoltes i dir adéu al regnat del gran sobirà de la disbauxa. Teca i gresca per honorar el rei del Carnestoltes.

En acabat, a les 19.30 h es llegirà el testament del Carnestoltes i tota la comitiva i el poble acompanyaran el taüt fins a la plaça de l'Església, on es cremaran escombres, andròmines, elements de les carrosses de la rua i les ofrenes de la vetlla. L'immensa pira i l'espectacle de foc de la Colla de Diables del Prat ens arrossegaran al zenit de la vetllada... fins l'any vinent.

 

Activitats de Dimecres de Cendra

A les 17 h, pl. de la Supèrbia, Recepció de ploraneres i ploraners de Sa Majestat Carnestoltes. 

A les 18 h, carrers de la ciutat, Processó del plor i del dol per Sa Majestat Carnestoltes. Recorregut: inici des del c. de Palamós fins a la pl. de la Vila.

Per a més informació, clica aquí.

A les 18 h, pl. de la Vila, Animació infantil Sambà de festa i sardinada popular amb la Casa de l'Aragó.

A les 19 h, pl. de la Vila, Arribada de la processó del plor i del dol per Sa Majestat Carnestoltes.

Per a més informació, clica aquí.

A les 19.30 h, Lectura dels condols de les ploraneres i ploraners  i del testament de Sa Majestat Carnestoltes a la pl. de la Vila.

Per a més informació, clica aquí.

A les 19.45 h, Processó fins a la pl. de l'Església i encesa de la foguera de la Quaresma a la pl. de l'Església.

Per a més informació, clica aquí.