Esteu aquí

Democràcia en funcions

IMMACULADA  LLOPIS CLIMENT

Octubre 2016

Arriba setembre i encetem un nou curs polític que es preveu mogut i farcit d’esdeveniments importants. A nivell espanyol, ens trobem que les eleccions generals del 26 J, no han servit per desbloquejar l’escenari, tal i com demostra l’intent d’investidura fallida de Mariano Rajoy. La incapacitat política dels principals líders polítics espanyols i la manca de cultura del pacte en són els principals motius.

Pel que fa als anhels catalans de celebrar un referèndum, xoquen amb el fet que la democràcia a l’Estat segueix en funcions. És a dir, ni hi és ni se l’espera per enlloc. De fet, si algun dels grans partits haguessin acceptat la celebració d’un referèndum, ja hi hauria govern.

Davant d’aquesta situació, el govern de la Generalitat de Catalunya seguirà amb el full de ruta que ens ha de dur a la independència. La primera fita rellevant que tenim al calendari és la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el President Puigdemont el proper 28 de setembre i que ha de servir per donar un nou impuls al projecte de construcció d’un nou país.

Malgrat tot, nosaltres seguirem treballant pel Prat i per Catalunya. Com diu la nostra sardana, "en apuntar la tardor ja el Prat s'engalana ballant la sardana de Festa Major". Bona Festa Major a tothom!

 

Immaculada Llopis Climent
http://convergents.cat

Més opinió octubre 2016

Tornem a començar

per Rafael Duarte Molina

Tornem-hi!

per Juan Pedro Pérez Castro

El hombre y la tierra

per Antonio Miguel Ruiz

Septiembre

per Sandra Patricia Daza Puente

Compromisos ciudadanos

per Cristina Simón Molina