Esteu aquí

Visita del conseller Nadal per la Llei de barris

Nadal i Tejedor signen el conveni per al desenvolupament del projecte d'intervenció integral del barri de Sant Cosme.

dilluns, 13 març, 2006 - 13:45

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat, Joaquim Nadal, i l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, han signat aquest migdia a l'Ajuntament del Prat el conveni de desenvolupament del projecte d'intervenció integral del barri de Sant Cosme, en el marc dels ajuts previstos per la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen atenció especial. Aquest projecte suposarà una inversió global d'11,9 milions d'euros, de la qual la Generalitat aportarà el 50% i l'Ajuntament l'altra meitat.

El pla, que és a quatre anys però porta uns sis mesos en marxa, permetrà completar la transformació del barri, mitjançant la transformació de l'espai públic físic (uns 8 milions d'euros) i actuacions en l'àmbit socio-comunitari (uns 4 milions). 

Entre les actuacions previstes, cal destacar la urbanització de la plaça dels jutjats i del carrer del Riu Llobregat, així com el desenvolupament de programes de participació ciutadana, formació per a joves, de dinamització esportiva i de suport als centres educatius.

Què és la Llei de barris?
El 10 de febrer passat, el DPTOP va obrir la tercera convocatòria dels ajuts de la Llei de barris, amb una inversió total de 99 milions d'euros, destinada a finançar el 50% dels pressupost dels projectes. Es preveu que aquesta convocatòria s'adjudiqui abans de l'estiu i beneficiï al voltant d'una quinzena de projectes.

Des de l'aprovació de la Llei, la Generalitat ha concedit ajuts a 30 projectes d'arreu de Catalunya, de tal manera que, amb aquesta convocatòria, s'hauran incorporat al Programa prop de 45 projectes a tot el país i s'haurà generat una inversió global de 594 milions d'euros.

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...