Esteu aquí

Un mercat d’intercanvi de joguines per a tots els infants del Prat

La Plaça de Catalunya del Prat acull dissabte vinent el mercat d’intercanvi.

Mercat d'intercanvi de joguines de desembre de 2018 (imatge d'arxiu)

dijous, 28 novembre, 2019 - 13:15

La Plaça de Catalunya del Prat de Llobregat acollirà dissabte vinent, 30 de novembre, un mercat d’intercanvi de joguines comú a tots els infants de la ciutat. Al Prat, s’han aconseguit aplegar en un mercat d’intercanvi únic les diverses iniciatives d’intercanvi de joguines dels centres educatius de la ciutat, una experiència innovadora a Catalunya, que va rebre el reconeixement dels Premis FAPAC l’any 2014.

Les AMPA (Associacions de Mares i Pares d’Alumnes) i les AFA (Associacions de Familiars d’Alumnes) de les escoles del Prat, juntament amb les escoles bressol, amb el suport de l’Ajuntament, han organitzat aquest mercat d’intercanvi per vuitè any consecutiu. El mercat se celebrarà dissabte de 11 a 13 h i estarà dinamitzat per les famílies de les AMPA i AFA i obert a la participació de tots els nens i nenes.

Gràcies a aquesta iniciativa, infants d’arreu de la ciutat podran intercanviar joguines de segona mà en bon estat o noves, i també llibres. Des de dilluns de la setmana passada, les AMPA i les AFA de les escoles i les Escoles Bressol han estat recollint joguines i llibres. Per cada donació, se’ls ha lliurat un tiquet de bescanvi, que permetrà als nens i nenes recollir una altra joguina o un llibre el dia del mercat d’intercanvi. Perquè aquells nens i nenes que estudien fora del Prat també hi puguin participar, també és possible portar directament les joguines al mercat d’intercanvi i recollir allà mateix el tiquet de bescanvi,

Amb aquesta iniciativa, es pretén fomentar entre els infants, joves i famílies valors com el consum responsable, la sostenibilitat, la solidaritat i el treball cooperatiu. En aquesta edició del mercat, és previst que hi participin més de 500 nens i nenes de tota la ciutat i que es recullin un miler de joguines.

Una vegada finalitzat el mercat d’intercanvi, l’excedent de joguines es repartirà entre diferents entitats i ONG de la ciutat. La Creu Roja, com ja és tradicional, recollirà les joguines noves que arriben de les escoles o aquell mateix dia. 

Paral·lelament a l’intercanvi de joguines, es faran d’altres activitats per amenitzar la jornada. Diverses entitats de la ciutat faran diversos jocs per a infants i famílies i la Biblioteca Antonio Martín organitzarà a l'exterior l'hora del conte. També hi actuarà l'alumnat de l'Escola d'Arts en Viu, que farà diverses actuacions del Cor de mitjans i el Cor de percussió inclusiva.

Aquesta és una de les primeres activitats d’aquesta edició de la Campanya de Nadal del Prat de Llobregat. La resta d’activitats es poden consultar des d’avui mateix al web https://www.elprat.cat/nadal .

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 22 octubre, 2020 - 16:00

Entorns d'aprenentatge: espais compartits on reflexionar, crear, formar-se i inspirar-se

Professionals de l'educació i la cultura i persones vinculades a entitats de...

dimarts, 20 octubre, 2020 - 23:45

Augmenten els grups escolars confinats al Prat, però el 94 % segueixen actius presencialment

No hi ha cap centre educatiu tancat a la ciutat

dilluns, 19 octubre, 2020 - 09:45

Arrenquen els projectes d'arts visuals del programa Interseccions

Art contemporani, llum i color, cinema, ràdio i paraula: els eixos temàtics d...