Esteu aquí

Tret de sortida per als actes del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

Entitats i Ajuntament han preparat diverses activitats per la commemoració d’aquesta diada

Dia salut dones

dimecres, 17 maig, 2017 - 12:15

El proper 28 de maig se celebra el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones i és per això que l’Ajuntament i entitats de la ciutat han organitzat un seguit d’actes per celebrar-lo.

Les estadístiques diuen que les dones tenen pitjor salut que els homes i que, tot i tenir una esperança de vida major, viuen menys anys lliures de malaltia. Els dolors crònics, el reumatisme, l’ansietat i la depressió són problemes amb major incidència en les dones com a conseqüència de factors socials com ara tenir menys poder i pitjors condicions laborals. En contraposició, el treball domèstic i familiar, de cura de persones dependents, està feminitzat. En general, una major corresponsabilitat familiar i una millora de les condicions dels treballs remunerats contribuiria a millorar la salut de les dones.

Al Prat ja fa més de 10 anys que es commemora aquesta jornada, que té per objectiu reivindicar la igualtat de les dones a ser ateses i tractades eficientment dels seus problemes de salut per aconseguir el benestar físic, mental i social òptim. 

“Gènere, treball i salut”

L’acte inaugural es farà el 18 de maig a les 18 h a les Cases d’en Puig. Serà la xerrada “Gènere, treball i salut”, a càrrec de la metgessa Lucía Artacoz i Isabel Escobar, del col·lectiu de treballadores de la llar Sindillar/Sindihogar. 

Durant el col·loqui es parlarà sobre com la desigualtat de gènere en el treball, tant en les condicions laborals professionals com amb la feminització de les tasques domèstiques, té efectes negatius sobre la salut de les dones. També s'hi presentarà el projecte de l’agrupació de treballadores de la llar Sindillar/Sindihogar, amb el quual reivindiquen els drets laborals d’un dels col·lectius tradicionalment més febles i poc organitzats.

Activitats físiques

Com que parlar de salut és fer-ho d’exercici s’han organitzat diverses activitats físiques, entre les quals una activitat d’aerobatuca o classes de tai-txi  a l’aire lliure. 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 juliol, 2019 - 12:30

Infants sahrahuís passen les vacances d'estiu amb famílies del Prat

Tres nenes del campament de persones refugiades de Tindouf, al desert algerià...

dimarts, 30 juliol, 2019 - 09:45

L'Ajuntament destina 239.000 € a ajuts per a activitats extraescolars

El curs vinent se'n beneficiaran més de 1.400 alumnes de famílies amb...

dilluns, 29 juliol, 2019 - 11:45

17a Mostra d’Entitats, comencem a construir plegades!

Durant el mes de juliol s’han formalitzat les inscripcions per participar a la 17a Mostra d’Entitats, que tindrà lloc durant els dies 13, 14 i 15 de desembre,...