Esteu aquí

Tret de sortida per als actes del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

Entitats i Ajuntament han preparat diverses activitats per la commemoració d’aquesta diada

Dia salut dones

dimecres, 17 maig, 2017 - 12:15

El proper 28 de maig se celebra el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones i és per això que l’Ajuntament i entitats de la ciutat han organitzat un seguit d’actes per celebrar-lo.

Les estadístiques diuen que les dones tenen pitjor salut que els homes i que, tot i tenir una esperança de vida major, viuen menys anys lliures de malaltia. Els dolors crònics, el reumatisme, l’ansietat i la depressió són problemes amb major incidència en les dones com a conseqüència de factors socials com ara tenir menys poder i pitjors condicions laborals. En contraposició, el treball domèstic i familiar, de cura de persones dependents, està feminitzat. En general, una major corresponsabilitat familiar i una millora de les condicions dels treballs remunerats contribuiria a millorar la salut de les dones.

Al Prat ja fa més de 10 anys que es commemora aquesta jornada, que té per objectiu reivindicar la igualtat de les dones a ser ateses i tractades eficientment dels seus problemes de salut per aconseguir el benestar físic, mental i social òptim. 

“Gènere, treball i salut”

L’acte inaugural es farà el 18 de maig a les 18 h a les Cases d’en Puig. Serà la xerrada “Gènere, treball i salut”, a càrrec de la metgessa Lucía Artacoz i Isabel Escobar, del col·lectiu de treballadores de la llar Sindillar/Sindihogar. 

Durant el col·loqui es parlarà sobre com la desigualtat de gènere en el treball, tant en les condicions laborals professionals com amb la feminització de les tasques domèstiques, té efectes negatius sobre la salut de les dones. També s'hi presentarà el projecte de l’agrupació de treballadores de la llar Sindillar/Sindihogar, amb el quual reivindiquen els drets laborals d’un dels col·lectius tradicionalment més febles i poc organitzats.

Activitats físiques

Com que parlar de salut és fer-ho d’exercici s’han organitzat diverses activitats físiques, entre les quals una activitat d’aerobatuca o classes de tai-txi  a l’aire lliure. 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...

dimecres, 19 febrer, 2020 - 10:15

Primera trobada informativa per participar al 8è festival jove AltraVeu

Se celebrarà el 16 de maig