Més poder i corresponsabilitat familiar, millors condicions del treball remunerat,  per millorar la salut de les dones

De nou commemorem al Prat, el dia d’acció per la salut de les dones, amb un seguit d’activitats organitzades al voltant del 28 de maig. Enguany, l’acte central girarà entorn al tema Gènere, treball i salut  (dijous 18 de maig, 18 h, Cèntric); hi comptarem amb Lucia Artazcoz, metgessa i doctora, i el col·lectiu de treballadores de la llar Sindihogar/Sindillar.

Les dones tenim pitjor salut que els homes, tot i tenir una esperança de vida major, vivim menys anys lliures de malaltia. Els dolors crònics, el reumatisme, l’ansietat i la depressió són problemes amb major incidència en les dones com a conseqüència de factors socials com ara tenir menys poder i pitjors condicions laborals. En contraposició, el treball domèstic i familiar, de cura de persones dependents, està feminitzat.

En general, una major corresponsabilitat familiar, i millora de les condicions dels treballs remunerats, contribuirà a millorar la salut de les dones.

Recordem que hi ha moltes més activitats programades (caminades, etc.) per part de les entitats i col·lectius, les podeu consultar al cicle web Dia d’Acció per la Salut de les Dones.

Vegeu tota la programació al flyer (pdf)


Carregant activitats...

Carregant activitat...