Esteu aquí

Tot a punt per a la XV Jornada Tothom Educa

L’esdeveniment se celebrarà el dissabte 1 de juny a l’Institut Escola Pepa Colomer

dilluns, 27 maig, 2024 - 12:15

L’Institut Escola Pepa Colomer acollirà el proper dissabte 1 de juny la XV Jornada Tothom Educa, que té per objectiu avançar en el concepte de corresponsabilitat per part dels diversos sectors de la comunitat educativa (famílies, docents i altres professionals i agents de l'educació a la ciutat) i fomentar-ne la participació a partir de l'anàlisi conjunta dels aspectes que fan possible la millora d'aquesta relació. Enguany, la jornada es desenvoluparà sota el títol "El dret a l’educació, un abordatge comunitari de l’absentisme escolar".

L’esdeveniment, que es perllongarà fins a les 13.30 h, arrencarà a les 9 del matí amb l’acollida i la benvinguda institucional. Posteriorment, a les 10 h, tindrà lloc la ponència “L’abordatge de l’absentisme en clau comunitària. Per què i com?”, a càrrec d’Edgar Iglesias, professor lector del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona (2020) i membre del grup de recerca LIBERI, en Infància, Joventut i Comunitat de l’Institut de Recerca Educativa. Abans de la pausa per esmorzar, es presentaran exemples de bones pràctiques procedents del seminari de docents del Pla Educatiu d’Entorn i del servei d’acompanyament a la realització d’activitats extraescolars i d’estiu.

En la segona part del matí, es realitzarà un treball en grup entre les persones assistents per tal d'analitzar de manera compartida aquells aspectes propis de la ciutat en relació amb la temàtica abordada durant la conferència. Finalment, es durà a terme una posada en comú.

Consulta el programa íntegre en aquest enllaç.

Inscripció prèvia aquí.

Documentació relacionada

Pla Local Prevenció de l'Absentisme Escolar en clau comunitària (pdf - 4058738 bytes)

Compartir