Esteu aquí

Torna l'Octubre Ada Lovelace amb una programació molt espacial

Durant tot el mes, el Centre Cívic Palmira Domènech viatjarà a l’espai exterior de la mà de científiques catalanes

dimecres, 28 setembre, 2022 - 10:45

“Un ocell no pot volar amb només una ala. Els vols espacials no podran desenvolupar-se sense la participació activa de les dones”

Aquesta frase va ser pronunciada per la Valentina Tereixkova, la primera dona que va poder viatjar per l’espai exterior.  El 16 de juny de 1963, s’enlairava a bord de la Vostok 6 i gairebé 60 anys més tard, s’enlaira des del Centre Cívic Palmira Domènech una nova edició de l’Octubre Ada Lovelace dedicat a les dones espacials: científiques vinculades a l’espai.

Què hi podreu trobar?

Començarem l'Octubre Ada Lovelace el dijous 6 d'octubre a les 19 h rebent al grup de científiques femenines Hypatia I que vindran a explicar-nos la seva propera missió cap al Mars Desert Research Station, un laboratori d'investigació situat al desert de Utah, on simularan el que podria ser una base tripulada al planeta Mart.  Pots consultar més informació de la xerrada aquí.

A més, la missió femenina participarà activament durant tot el més al projecte “Pregunta a una científica”, on alumnes vinculats al projecte en xarxa La ciència del vol, del programa IntersECCcions  i veïnat de la ciutat podran enviar els seus dubtes sobre l’espai que seran resolts per les integrants de la missió. Si vols participar, pots enviar les teves preguntes a través del compte d'Instagram del Centre Cívic o per correu electrònic a ccpalmiradomenech@elprat.cat.

A partir de la segona setmana d'octubre els més petits podran gaudir d’una Tarda en Família per descobrir la figura d’Hypatia D’Alexandria i els joves podran venir a jugar a Space Invaders, el joc espacial més popular, gràcies a la màquina recreativa que estarà disponible a l’espai de trobada del 17 al 21 d’octubre.

El 18 d’octubre tindrà lloc una xerrada al voltant de l’alimentació a l’espai i les tècniques que fan servir els i les astronautes per alimentar-se fora del nostre planeta. El divendres 21 d’octubre viurem els Relats Espacials, una vetllada de ciència i literatura per descobrir l’espai. Per posar punt final al cicle, gaudirem d’una xerrada amb Hypatia I per respondre els dubtes espacials que hagin rebut durant tot el mes.

Altres activitats

A més de les activitats abans esmentades, els més petits podran decorar l’espai de trobada amb una activitat de manualitats que durarà tot el més en la que podran crear els seus propis coets espacials per penjar-los al centre. També disposaran d’un coet gegant de cartró per pintar-lo.

Cordeu-vos el cinturó perquè l’Octubre Ada Lovelace 2022 està a punt d’enlairar-se!

Si vols sentir l'entrevista al Prat Ràdio dedicada al cicle Octubre Ada Lovelace, fes clic en aquest enllaç.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...