Esteu aquí

Relats Indisciplinats

Tot el que va passar durant Indisciplinats a través dels ulls i mans de quatre artistes

Fragment de la relatoria de Lía Pérez de divendres 17 de desembre de 2021 per al canal d'Instagram de Cultura.

dijous, 3 febrer, 2022 - 10:15

Els passats 16, 17 i 18 de desembre van ser les dates de celebració del cicle Indisciplinats que va omplir diferents espais culturals i centres cívics de la ciutat amb propostes d’arts visuals, escèniques i concerts, a cura del Teatre L’Artesà, La Capsa i /Unzip Arts Visuals. Amb el desig de poder compartir-vos les propostes que aquest cicle ens va presentar, des d’/Unzip vam convidar quatre artistes del Prat a assistir i relatar les diferents accions artístiques del programa a través de les seves sensacions i experiències.

Intervencions artístiques a les xarxes socials

L’equip relator d’Indisciplinats han estat Sandra Casado (@soysandracasado), Laia Ruz (@ruzilustra), Santiago Sepúlveda (@sepulvedasan) i Lía Pérez (@liaperezcruz). Mòbils en mà i combinant diferents tècniques visuals, dispositius i estratègies gràfiques-narratives es van ocupar d’explicar des del seu punt de vista i estil propis, en directe i a través del format ‘stories’ d’Instagram, tot el que anava passant al llarg dels tres dies del cicle. Aquests relats en clau autorial es compartien des dels canals de comunicació de @elpratcultura, @lacapsa i @teatrelartesa per oferir i promoure mirades diverses sobre el fer creatiu, indisciplinat, lema del cicle. En definitiva, una invitació a aproximar-se sense prejudicis a les propostes d’Indisciplinats.

A través d’imatges comentades, fotografies intervingudes digitalment, documentacions distorsionades a través de fotografies 360° i derives poètiques que encadenaven objectes, accions, imatges i textos entre ‘rítmia’ i ‘arítmia’. Un treball visual, de comunicació i documentació genial que continua revitalitzant l’Indisciplinats d’enguany.

Propostes de creació dins i fora de la pantalla

Trobareu rastres d’aquesta experiència de relatoria gràfica a les xarxes de Cultura de l’Ajuntament, L’Artesà, La Capsa i al web d’Unzip Arts Visuals. Com a tancament de luxe, l’equip de relatoria ha treballat també a posteriori en obres personals de creació en les que han creuat les vivències del cicle amb els seus interessos com a creadors/es per generar peces úniques que aviat farem públiques a les xarxes d’/Unzip Arts Visuals.

I recordeu que encara podeu gaudir d’algunes de les exposicions i activitats de la Convocatòria d’Arts Visuals d’/Unzip 2021 que es van inaugurar durant l’Indisciplinats:

  • Fins al 31 de març, Otra puta mierda de exposición de @otraputacuentadedibujos al Centre d’Art Torre Muntadas.
  • Del 31 de març al 21 d’abril, l’artista Margherita Isola ofereix un taller al C.C Sant Jordi - Ribera Baixa com a part del projecte Terra de canvi.
  • Fins al 31 de març, exposició Capil·laritats de Ramon Guimarães a l’Escola d’Arts Visuals del Prat.
  • Immersió acústica al web del projecte Rescatem el patrimoni acústic del Prat de Ginebra Raventós i EMarx, modalitat ‘Música i territori’.
  • El documental ‘Terra i ciment’, creat en comunitat i projectat per l’artista Enric Escofet, aviat es podrà veure complet a les plataformes del CC Palmira Domènech.
  • El documental ‘Resilencias’ d’Alejandro Martín i Marta Mouns, es troba en les seves últimes fases de producció i veurà la llum en algun moment del 2022. Us mantindrem informades.

Fins aviat!

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 27 gener, 2023 - 10:00

Artefactes Escènics tanca el seu procés amb Sònia Gómez

El grup d’alumnes d’aquest espai de creació de L’Escola d’Arts en Viu...

dijous, 26 gener, 2023 - 15:15

Alta participació en l’oferta formativa dels centres culturals

Durant la primera setmana s’han realitzat 1022 inscripcions, però encara pots...