Esteu aquí

Recursos per promoure les cures en els contextos de les entitats i les organitzacions

Com poden entitats i associacions posar en pràctica la promoció de les cures en cadascun dels seus contextos? Us oferim alguns recursos per trobar informació al respecte.

Cures a les entitats

dijous, 14 maig, 2020 - 11:45

Cuidar-nos i cuidar els altres sempre és fonamental, i encara més en temps de crisi sanitària com els que estem vivint. Aquesta és una de les consignes que més estem escoltant darrerament. Però, com es poden traduir aquestes cures en el nostre dia a dia?
Són variades les recomanacions i estratègies de professionals que estan sorgint per combatre els símptomes que poden aparèixer fruit d’aquesta situació d’excepcionalitat.

En el  cas de les entitats i associacions, com poden posar en pràctica la promoció de les cures en cadascun dels seus contextos? Cal tenir present que són moltes les que han vist aturada la seva activitat o l’han haguda d’adaptar a la situació actual, amb dificultats per poder preveure quan i com podran tornar a reprendre-la. És fàcil caure en la desesperació i l’angoixa davant d'aquest escenari, però alhora també genera l'oportunitat de donar protagonisme i espai a les cures.

Recursos sobre cures útils per a entitats

A continuació, trobem algunes estratègies que poden ser d’utilitat davant determinades
emocions, possibles preocupacions i situacions de pèrdua, així com recursos que podeu
començar a posar en marxa a les vostres organitzacions.


Estratègies per gestionar les emocions en confinament 
Cuidem-nos ara i sempre! 
● El Servei Català de la Salut ha creat una aplicació Web App GestioEmocional.cat que
proporciona atenció psicològica durant la pandèmia. 


El Servei de Formació i Assessorament a entitats de l'Ajuntament també vol sumar els seus recursos i ha programat una sessió formativa online gratuïta per a entitats, sota el títol “Com afrontar l’estrès i l’ansietat en situacions difícils?”. L’activitat es durà a terme el dimecres 27 de maig a les 18 h. Podreu fer la inscripció a través del correu electrònic entitats@elprat.cat indicant el vostre nom i cognoms, el mail de contacte i si formeu part d'alguna entitat (no és obligatori indicar quina). 

En aquest enllaç , podreu trobar d'altres recursos i informacions que l’Ajuntament del Prat manté en actius durant l’estat d’alarma. 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 gener, 2022 - 09:45

Al febrer, nova formació per participar al Premi literari Delta de narrativa per dones

Inscripcions obertes a partir del 24 de gener

divendres, 21 gener, 2022 - 09:00

El Prat, el municipi metropolità que més suport dona al teixit social, apostant per enfortir-lo

Així ho indica el darrer Baròmetre del Tercer Sector Social. L’estudi indica...