Esteu aquí

'Projecte sense nom'

Comencen les activitats del projecte d'Enric Escofet, seleccionat en la modalitat d'audiovisual comunitari de la Convo Unzip

dilluns, 6 setembre, 2021 - 13:45

'Projecte sense nom' és el nom provisional del projecte guanyador de la beca a la convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021 en la modalitat d'audiovisual comunitari, impulsada pel Centre Cívic Palmira Domènech

Enric Escofet, creador de la proposta, parla de la intencionalitat d'establir un diàleg entre les persones que formaran part del projecte a través del llenguatge audiovisual, amb la videocàmera com a element relacional i d'expressió artística, i com a un mitjà d'expressió cultural i col·lectiu.

El punt de partida temàtic del projecte serà l'agricultura de proximitat i la sobirania alimentària, tenint en compte el Parc Agrari del Baix Llobregat com a agent del territori, i posar aquests en relació amb la qüestió gastronòmica. A partir d'aquí, el tema i relat serà decidit i construït per les participants com a part del procés i la idea és que el nom del projecte s'acabi també definint pel mateix grup.

Comencen les primeres trobades i activitats

Aquesta setmana ja comença la primera fase del projecte, en què les participants faran les primeres trobades per conèixer millor la proposta de l'Enric i a la resta del grup. Serà un grup intergeneracional format per sis persones grans i sis joves que treballaran conjuntament. Per això, hi haurà unes sessions de capacitació i formació sobre com fer servir la videocàmera i sobre llenguatge audiovisual, per possibilitar que totes les persones adoptin una actitud activa i protagonista en la creació de la peça final. 

Durant les següents fases del projecte es treballarà la relació entre les persones participants, el seu coneixement i punt de vista sobre la sobirania alimentària, i l'exploració del nostre territori en aquest aspecte. Per això, una de les activitats que ja estan previstes és la projecció del documental 'Plou i fa sol', del director Pere Joan Ventura, on es reivindica la necessitat de mantenir l'agricultura periurbana i de proximitat. També es generarà un diàleg amb plataformes com 'Ni un pam més de terra' i amb diferents agricultores i treballadores del Parc Agrari del Baix Llobregat, per tal de treballar amb elles aquest coneixement del territori i fer visible el seu testimoni al projecte. 

Aquest procés comptarà amb l'acompanyament de la Berta Xirinacs i de La Fundició, per facilitar l'enllaç amb els diferents agents del territori i per incorporar la perspectiva d'entitats que ja estan treballant en projectes que fan una mirada conscient sobre el recorregut dels aliments i la sostenibilitat. 

La gastronomia com a trama i motor de l'audiovisual

La intencionalitat i objectius del projecte volen reivindicar la cuina com un espai de relació i vincle entre les persones, alhora que pensar i debatre sobre un aspecte fonamental relacionat amb la gastronomia: la sostenibilitat del sistema productiu i de consum. No obstant això, el contingut del projecte durant el procés serà construït per les participants al voltant dels conceptes de barri, identitat i comunitat, articulant sempre una mirada col·lectiva.

Esperem tenir ben aviat més notícies sobre aquest projecte, i per ara us convidem a venir a la Palmira a la projecció de 'Plou i fa sol' que farem el dia 1 d'octubre a la sala d'actes. Us hi esperem!

Compartir

Noticies relacionades

Prat Nocturn 2022

dijous, 22 setembre, 2022 - 14:00

Prop de 2.000 persones participen a la darrera edició del Prat Nocturn

El Prat Nocturn és un itinerari teatralitzat sobre la història del Prat on es...

dimarts, 20 setembre, 2022 - 11:15

L'Escola d'Arts en Viu participa al Festival Atlantikaldia

Professorat de L'Escola ha realitzat tallers de música tradicional i rumba

dimarts, 20 setembre, 2022 - 11:00

Creació, art i artesania als tallers de L'Aparador de la Festa Major del Prat

L'Aparador se celebra el diumenge 25, d'11 a 20 h, en una nova ubicació: els...