Esteu aquí

Primera setmana de les activitats d’estiu infantils i juvenils: més necessàries que mai

Aquest any, els campus i casals es plantegen tres objectius extraordinaris: l’acompanyament emocional, recuperar la convivència presencial i aprendre autoprotecció i nous hàbits

dijous, 2 juliol, 2020 - 12:00

Uns 1.500 infants i joves de la ciutat han participat en la primera setmana de les activitats d'estiu programades al Prat per l'Ajuntament i diverses entitats del municipi. L'objectiu principal de les activitats d’estiu sempre és el mateix: passar-s’ho bé i gaudir d'un estiu a la ciutat.

Aquest any, però, enmig de la crisi sanitària per la COVID-19 i després de mesos de confinament, els campus i casals es plantegen tres finalitats extraordinàries: l’acompanyament emocional dels infants i joves; recuperar la convivència presencial; i l’aprenentatge de l’autoprotecció i dels nous hàbits d’higiene i salut. És per això que aquest estiu, més que mai, aquestes activitats són tan necessàries.

Mateixa oferta, menys inscripcions de moment

L’oferta, gràcies al gran esforç de l’Ajuntament i, sobretot, de les entitats, és igual d’àmplia que en anys passats, amb 4 grans blocs d’activitats: esportives, culturals, de lleure i educatives.

Fins al moment, els 1.400 infants i joves que s'hi han inscrit suposen un nombre considerablement inferior al d'anys anteriors. També queden moltes famílies que encara no han fet ús d'alguna de les més de 1.150 subvencions aprovades per participar als casals. Això obeeix a la inquietud per la situació sanitària, però s’espera que les inscripcions vagin creixent en les següents setmanes.

Protocols d’higiene i seguretat

A l'esforç habitual d'organització de les activitats, enguany s'ha sumat un esforç extra per garantir estrictament la seguretat sanitària. Totes les activitats segueixen els protocols d'higienització que marca la direcció general de la Joventut de la Generalitat. Cada grup, d’un màxim de 10 infants i joves, compta amb un responsable de control i higiene, que ha estat especialment format per a l’ocasió.

Nous valors

A banda dels valors tradicionals que transmeten aquestes activitats (solidaritat, treball en equip, companyonia...) aquest estiu representa una experiència educativa nova per a infants i joves, amb la introducció d’un nou valor: la responsabilitat per la salvaguarda de la salut de tota la comunitat.

Més informació i inscripcions a: elprat.cat/activitats-destiu-al-prat

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 25 maig, 2022 - 14:00

La revista Viure+ del mes de maig, ja al carrer

Una publicació elaborada i destinada a les persones grans del municipi, amb...

dimarts, 24 maig, 2022 - 09:00

Claus per gaudir de la lectura a casa: aprofitar cada moment, buscar espais tranquils i fer propostes lectores motivadores

El passat 9 de maig van compartir-se estratègies i reflexions adreçades a les...