Esteu aquí

Preinscripció per al curs escolar 2020 - 2021

Per a educació infantil, primària i ESO es farà del 13 al 22 de maig

dilluns, 11 maig, 2020 - 08:30

La Generalitat de Catalunya ha publicat les dates per al període de preinscripció escolar per als ensenyaments d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria, que serà del 13 al 22 de maig.

Aquest tràmit es reactiva després de la suspensió efectuada a consequència de la situació d’alarma de salud per la COVIDd-19  amb modificacions importants.

Tràmit online

El tràmit es farà online a través del portal preinscripcio.gencat.cat, presentant el formulari telemàtic i enviant la documentació necessària (escanejada o fotografiada) mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Presentació presencial

Només de manera excepcional, aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, podran presentar la preinscripció presencial del 19 al 22 de maig inclòs, al centre demanat en primera opció sol·licitant cita prèvia.

Com es demana la cita prèvia? 

A través del web del centre educatiu escollit en primera opció es podrá trobar informació per demanar la cita prèvia, que també estarà disponible al web del Departament d’Educació de la Generalitat

En el cas de preinscripció presencial, caldrà tenir en compte el següent:

  • Preferiblement ha d’anar només una persona per fer el tràmit. 
  • S’ha de portar la documentació per poder-la escanejar o fotocopiar. 
  • Portar la sol·licitud emplenada des de casa i, si no és posible, portar el seu propi bolígraf.
  • Portar mascareta i guants.
  • No poden acudir les persones de grups d'especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes. En aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

Tant l’Ajuntament com la Generalitat desplegaran els recursos personals i materials necessaris de prevenció, tant pel que fa a la neteja com als equips de protecció de les persones que hi participaran.

Webs dels centres educatius i portes obertes

Tant l’horari d’atenció com la resta d’informació la podeu consultar al web de cada centre. Des d’aquest enllaç podeu accedir a la informació sobre els centres de la ciutat. 

Enguany, l’OME seguirà col·laborant donant suport als centres però per qüestions d’organització no recepcionarà cap preinscripció.

Algunes jornades de portes obertes no s’han pogut realitzar perquè ha coincidit amb el tancament dels centres. Per això es convida a les famílies a entrar al web dels centres, on podran trobar informació sobre les característiques i el projecte educatiu que els ajudi a fer la tria de centre. 

A l'apartat preinsripció del web elprat.cat/educacio podeu accedir a la normativa aplicable durant el procediment, a la documentació necesaria, a la baremació i puntuació coresponent, així com a la campanya de difusió, amb els fulletons editats. 

En aquest mateix espai del web s’anirà publicant informació sobre l’evolució del procés, les diferents fases del calendari i com accedir a les publicacions concretes.

Cal tenir present la importància de consultar fonts d’informacions fiables que ens assegurin informacions certes i actualitzades.

Preinscripció a les escoles bressol municipals

  • Preinscricpció telèmàtica: del 18 al 27 de maig.
  • Preinscripció presencial només amb cita prèvia: del 21 al 27 de maig a l escola bressol triada en primera opció.

La cita prèvia es pot sol·licitar trucant a la mateixa escola a partir del dia 15 de maig.

Preinscipcions a ensenyaments postobligatori

  • Batxillerat: del 27 de maig al 3 de juny
  • Cicles de grau mitjà d’FP i d'arts plàstiques i disseny: del 2 al 8 de juny
  • Cicles de grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny: del 10 al 17 de juny

Període de matriculació

Pel que fa a la formalització de la matrícula, el centre ha de gestionar el tràmit a través de cites prèvies, utilitzant l’eina corporativa o el telèfon. També es podrà substituir la gestió presencial per a la confirmació de matrícula i l’enviament de la documentació necessària a través d’un correu electrònic a la bústia del centre.

L’alumnat de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podrà formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol. 

En el cas del primer cicle d’educació infantil,  serà entre el 17 i el 23 de juny. 

L’alumnat de batxillerat podran fer la matrícula del 8 al 14 de juliol –els pendents de l'avaluació de setembre, del 7 al 10 de setembre-.  

Els dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny, entre l’1 i el 7 de setembre.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 28 novembre, 2022 - 15:00

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condem...

divendres, 21 octubre, 2022 - 09:30

La Cantata 2023 convida a “canviar-ho tot”

Totes les escoles del Prat es retroben per a engegar una nova edició...

dimarts, 4 octubre, 2022 - 11:15

La lliçó inaugural dona la benvinguda al curs 2022-2023

El passat dijous 29 de setembre, l’auditori del Cèntric Espai Cultural va acollir la lliçó inaugural del curs 2022–2023. Un acte que té per objectiu ...