Esteu aquí

Precaucions a l'hora d'anar a la platja i el bany

Seguint uns consells senzills, amb coresponsabilitat, tothom en podrem gaudir

divendres, 30 juliol, 2021 - 09:15

Abans d’anar a la platja, podeu consultar el visor de platges. Us informarà de l’estat de la bandera, de si la platja té alguna limitació d’accés, aforament o permanència, o altres informacions. Aquesta i altres informacions rellevants, les podreu trobar a l'apartat elprat.cat/laplatja.

Servei Municipal de Salvament i Socorrisme

El servei de salvament i socorrisme té com a objectius la prestació dels serveis de prevenció d’accidents, salvament i socorrisme a les platges del Prat del Llobregat: Can Camins, Naturista, Remolar-El Prat i la Roberta (a la nova temporada d'estiu 2021, us recordem que la platja Naturista ha canviat d'ubicació: està situada a la platja del Remolar i s'amplia fins a ocupar més de 400 metres de litoral), l'acompanyament i bany adaptat a persones amb mobilitat reduïda així com informar a les persones usuàries, fer reforç en el control de l’aforament i donar suport en les campanyes informatives. Es troba en funcionament des del 12 de  juny fins al 12 de setembre de 2021, de les 10 h a les 19 h.  Hi ha tres torres de vigilància, deu socorristes i sis agents de convivència.

Tota la informació sobre el Servei Municipal de Salvament i Socorrisme a la platja del Prat la podeu consultar en aquest enllaç.

Mesures de protecció per la COVID-19

Mantingueu la distància de seguretat amb altres persones usuàries que no siguin del vostre grup. No accediu a les platges si la seva ocupació és elevada i no es pot mantenir la distància de seguretat. Respecteu els tancaments físics que es puguin fer per seguretat. Per evitar ocupar espai en excés, apropeu els vostres objectes personals (tovalloles, gandules i altres) perquè no quedin dispersats. En l’ús dels espais compartits, com dutxes o lavabos, mantingueu la màxima higiene possible i el rentat de mans. Eviteu compartir estris de menjar i similars.

La salubritat de la sorra de la platja de gossos, garantida

D'altra banda, us informem que el resultat de l’analítica, realitzada per Aigües del Prat, conclou que la sorra, tot i l’ús que en fan els gossos, és totalment apta per l’ús humà. Per determinar aquesta qüestió, s’ha fet recompte dels següents organismes: Escherichia coli, Enterococs i Ous d’Helmints. La normativa aplicada per a la realització d’aquesta analítica és la dictaminada per les exigències higiènic-sanitàries del Col·legi Oficial d’Enginyers i perits agrícoles de Catalunya.

Recordem que els gossos tenen accés a la platja, únicament entre els accessos 22 i 24 i en la franja horària compresa entre les 20 h i les 8 h del matí. En aquest mateix espai, es fan dos tipus de neteja: una, amb un tractor, igual que a la resta de la platja, i de forma manual, amb un equip d’operaris a primera hora del matí.

Noticies relacionades

dimecres, 29 novembre, 2023 - 11:45

El Praticipa està de celebració: per molts anys, potablaves!

El joc participatiu de la Mostra d’Entitats posarà a prova a infants i...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 14:30

El Prat condemna les violències masclistes a través de diferents aplecs ciutadans

El passat 24 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condemnar ...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 12:00

La 21a Mostra d’Entitats arriba amb força

Es durà a terme els propers 1, 2 i 3 de desembre, en el marc de la 50a edició...