Esteu aquí

#OrgullPrat: accions de sensibilització i reivindicació de l’alliberament LGBTI

TEMES: Persones,Dones, LGBTI

dimecres, 5 juny, 2019 - 09:15

Al Prat, el mes de juny es tenyeix dels colors de l’arc de Sant Martí per commemorar el dia de l’alliberament LGBTI.

Les accions reivindicatives i de sensibilització s’inicien avui amb la xerrada del director pratenc de teatre, Josep Costa, sobre “Stonewall: 50 anys de la revolució gai", organitzada per l’Associació d’Escriptors del Prat “Tintablava”. El dia 11, els actors i actrius del Kaddish Martí Castellarnau, V. Emil, Ariadna Izquierdo, Gerard Mora, Blanca Pàmpols, Arnau Puig i Ceci Ràfols en faran una lectura dramatitzada.

Girl, de Lukas Dhont, és la pel·lícula d’aquest mes al cineclub del Capri, que explica la història d’una noia trans que somia en convertir-se en ballarina.

Dijous 27, les activitats es traslladen al Centre Cívic Jardins de la Pau, on tindrà lloc la xerrada principal del cicle, on sentirem de primera mà testimonis de persones del col·lectiu LGBTI i s’evidenciarà que no hi ha una única manera d’entendre l’afectivitat i la sexualitat, sinó que existeix una pluralitat de formes d’expressió de la mateixa. En finalitzar podrem gaudir d’una màsterclass de voguing i waacking, a càrrec d’Albert le Waack.

Finalment, el 28J, la data de la commemoració, es faran diverses accions de sensibilització: la bandera irisada penjarà de la Casa de la Vila, il·luminarà la torre de l’aigua del Cèntric i prendrà protagonisme als CEM Sagnier i Estruch. A més a més, durant tot el dia es repartiran polseres lgbti a les Cases d’en Puig i al Lloro.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 29 novembre, 2022 - 08:00

Un estil de vida actiu té beneficis per a la cognició, la salut física i mental

Una de les conclusions de la taula rodona celebrada el passat 22 de novembre,...

dilluns, 28 novembre, 2022 - 15:00

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condem...

dijous, 24 novembre, 2022 - 14:30

Demà comença el gran recapte d’aliments

Durant el proper dies 25 i 26 de novembre, es durà a terme a la nostra ciutat la 14a edició del gran recapte d’aliments. Una iniciativa solidària, encapçalada per la Fundació Banc del...