Per a projectes d'art en contacte directe amb les realitats i contextos del Prat

Convocatòria /Unzip 2020

dijous, 7 maig, 2020 - 07:15

/Unzip Arts Visuals al Prat obre la Convocatòria /Unzip 2020 per a la realització de projectes d'art vinculats al Prat de Llobregat. Per al programa d'arts visuals, els projectes artístics han de provocar processos de cura, transformació i relació permanent amb la ciutat i els seus habitants. Per aquesta raó, el context actual és un moment clau per continuar aprofundint en com ens afecten com a individus i com a col·lectius les condicions culturals, educatives, socials, polítiques, econòmiques i ecològiques que ens envolten. És important continuar oferint suport a les creacions amb una visió crítica i col·lectiva, proposant relacions aparentment estranyes i inèdites que generen noves possibilitats de convivència. 

La convocatòria s'adreça a creadors i creadores i agents culturals, educatius i socials de la ciutat i de tot el territori català, i a qualsevol persona, col·lectiu i entitat amb ganes de posar en marxa idees i projectes a través de metodologies i propostes artístiques.

Més relació amb la ciutat i les seves iniciatives

Són ja vuit anys de relació i convivència entre la ciutat i la convocatòria. Seguir nodrint aquesta relació amb els barris, la gent i les seves iniciatives, fins i tot més enllà del Prat, és una base fonamental de la convocatòria. Per això, cadascun dels projectes artístics es desplega per tot el municipi des dels centres cívics, culturals i educatius, en contactes amb les seves comunitats. Enguany s'amplia aquesta complicitat amb el territori, incorporant-se a la convocatòria el Centre Cívic Palmira Domènech i La Capsa

Noves modalitats i millora de la dotació als projectes

Hem ampliat fins a set les modalitats de la convocatòria. Des del Centre Cívic Palmira Domènech s'impulsa la nova modalitat Audiovisual comunitari i La Capsa se suma amb la modalitat Música i territori, amb una visió compartida de creació en companyia d'altres. També hem obert la modalitat de Projectes audiovisuals de creació per artistes i agents culturals locals. Enguany, la modalitat Exposició per artistes i agents culturals locals, ve amb novetats: el projecte se selecciona entre totes les persones i col·lectius que es presentin, participant en un procés en tres fases que es desenvolupa al LAB LAIKA – llançadora de projectes. Les modalitats de Fotografia i societat, Art al barri i Art i educació, defineixen altres camps possibles de relació entre les pràctiques artístiques i iniciatives socials, educatives i comunitàries. 

Per portar a terme de manera adequada els projectes, s'han millorat en aquesta edició les condicions i la dotació econòmica. La convocatòria dóna suport a fins a vuit projectes en concepte de beca, dos en la modalitat de Projectes Audiovisuals  i un per cadascuna de les modalitats restants, amb 2.000 euros en concepte directe d'honoraris i fins a 1.500 euros per a la producció del projecte (excepte en la modalitat de projectes audiovisuals).

Consulta totes les modalitats i les bases de la convocatòria a la nova web d'/Unzip Arts Visuals al Prat.

Tens dubtes, necessites ajuda? Vine al taller gratuït de dossier d'artista

Si necessites ajuda per donar-li formar al teu dossier i conèixer en detall la convocatòria, apunta't al taller pràctic de dossier d'artista, amb la presentació de projectes d'altres edicions, la guia pràctica de construcció de dossier i la realització d'exercicis.

Si tens dubtes, és normal. Per resoldre'ls, posa't en contacte per correu electrònic a unzip@elprat.cat 

Bona sort!

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 24 maig, 2024 - 11:45

L'Ajuntament atorga 244.175 euros en 1.191 ajuts per a les activitats d'estiu 2024

Tot el catàleg d’activitats a elprat.cat/estiu

dijous, 23 maig, 2024 - 11:00

La Jornada de teatre Intercentres celebra la seva 3a edició

L’alumnat de 4 escoles es reuneix a l’Artesà per gaudir del teatre

dimecres, 22 maig, 2024 - 15:00

“Dones amb història i present": una mostra del PFI de l'INS Les Salines al Ribera

El passat 14 de maig va inaugurar-se l'exposició "Dones amb història i present". Aquesta mostra, organ...