Esteu aquí

Nova guia sobre Drets Humans i Justícia Global pels centres educatius del Prat

divendres, 5 novembre, 2021 - 13:00

En el marc del Pla Director de Cooperació, l’Ajuntament del Prat va posar en marxa l’any 2019 un projecte pilot per a introduir l’enfocament de la Justícia Global, Pau i Drets Humans a dos centres docents de la ciutat, concretament l’Institut Baldiri Guilera i l’Institut Escola Escola Pepa Colomer.

Amb el suport directe de la Regidoria de Ciutadania i el programa de Cooperació, es va posar en marxa aquest projecte, amb la idea que transformés els centres des de l’arrel, impregnant aquest enfocament a tot el conjunt: a la filosofia del centre, al currículum i a tota la comunitat educativa, tant professorat i alumnat com personal no docent i famílies.

El curs anterior es va posar a disposició dels instituts una guia per introduir aquest enfocament a secundària i batxillerat en el currículum científic tecnològic. Ara mateix s’està acabant d’enllestir una guia per al professorat amb el mateix enfocament però dirigida l’etapa de primària.

Tot i que el projecte ha estat elaborat en el marc d’aquest projecte pilot amb l’Institut Escola Pepa Colomer, l’Ajuntament posarà aquestes guies a disposició de tots els centres docents de la ciutat. L’objectiu és que aquestes guies esdevinguin una eina facilitadora en el canvi de mirada en temes com el consum responsable, l’aigua com a dret humà, i l’emergència climàtica.

Podeu consultar les guies al següent enllaç.

El professorat, clau

Aquest projecte comporta un aprenentatge transformador i orientat a l’acció, a través de competències bàsiques com el pensament crític, la resolució de problemes, la resolució de conflictes i la cultura de Pau.

És per això que el professorat esdevé com un important agent de canvi que ha de desenvolupar aquestes competències en temes com el desenvolupament sostenible, la Justícia Global, els Drets Humans i la cultura de Pau.

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...