Esteu aquí

Nova etapa de la Taula Comunitària de Sant Cosme, amb una trobada de més de 15 entitats

Es proposa impulsar la participació de tots i totes en el nou Pla Estratègic 2020-2030

Implicar als veïns i veïnes en tot el procés de millora del barri és un dels reptes d’aquest pla.

dijous, 22 abril, 2021 - 09:15

El tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament del Prat, David Vicioso, ha presidit la primera trobada de la Taula Comunitària de Sant Cosme, després d’un any de pandèmia, amb la voluntat que aquesta esdevingui motor dels projectes estratègics del barri i enforteixi vincles comunitaris. La darrera taula es va celebrar  el febrer del 2020.

La Taula es va reunir a la Fundesplai amb la participació de 16 associacions i entitats del Barri de Sant Cosme per a implicar-les en el disseny i desplegament d’accions previstes en el  pla estratègic 2020-2030.

La Taula Comunitària està integrada per agents del territori que tenen per objectiu la construcció col·lectiva de projectes de millora del benestar de les persones residents al barri i dissenyar conjuntament  accions en les que hi puguin participar tota la ciutadania del Prat, per millorar relacions i generar espais de trobada i de cohesió de tots i totes.

Revertir les desigualtats

El Pla busca revertir les desigualtats a nivell cultural, social, econòmic i de convivència, pal·liar la vulnerabilitat i millorar la cohesió i la seguretat dels veïns i veïnes del barri.

A la trobada també s’han compartit i debatut accions comunitàries que ja s’estan duent a termes com el projecte Antenes,  al Prat no estic sol/a i també la reorganització de la Taula amb grups de treball per a garantir un funcionament més àgil i inclusiu.

Les entitats que van participar són Amics de Sant Cosme, Amics del modelisme ferroviari del Prat, l’Associació de Veïns Sant Cosme i Sant Damià, Associació Musulmana del Prat, Associació – SAÓ Prat, Centro Extremeño Ruta de la Plata, Comunitat Germans Maristes, Comunitat Islàmica El Prat, Dones Sàvies, Església Evangèlica Filadèlfia, Fundesplai, GATS – Grup Associats Treball Sociocomunitari, GISC – Grup Infantil Sant Cosme, Parròquia Sant Cosme i Sant Damià, Penya Barcelonista i Prat Actiu.

 

Compartir

Noticies relacionades

Tallers catala joves migrants

dimecres, 3 agost, 2022 - 10:00

Finalitzen els tallers de reforç de català per a jovent nouvingut

Aquests cursos volen facilitar l’adaptació de l'alumnat de procedència...

dimecres, 27 juliol, 2022 - 13:30

L’oci i la cultura, bandera de l’estiu al barri de Sant Cosme

Totes les activitats comunitàries s’han dut a terme a les places, equipaments...

dimecres, 20 juliol, 2022 - 18:30

L’entitat Orgull Pota Blava tanca el seu cicle d’activitats per l’alliberament LGTBIQ+ amb el Pícnic de colors

El centre cívic Sant Jordi - Ribera Baixa ha acollit 7 activitats en el marc...