Esteu aquí

Nova convocatòria d’ajuts al pagament del lloguer

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya obre el termini de presentació de sol·licituds per aquestes prestacions que poden arribar fins els 200€ al mes. És imprescindible fer aquest tràmit si es vol optar a les ajudes municipals també destinades a sufragar l’arrendament.

dimarts, 27 abril, 2021 - 13:30

Ja es poden demanar els ajuts al lloguer promoguts per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya fins el 4 de juny. Els requisits per demanar-ho són: viure al Prat de Llobregat, que els ingressos de la unitat de convivència no sobrepassi els límits de la convocatòria (es poden consultar amb un simulador), ser el titular del contracte de lloguer, no pagar més de 800 euros al mes o 900 euros sí és el cas de les família nombroses o famílies amb una persona amb discapacitat, estar al corrent de pagament i estar al corrent del pagament d’impostos amb totes les administracions.

Per poder dur a terme el tràmit, es necessita, per tant, el DNI de les persones que conformen la unitat de convivència, el certificat de l’empadronament col·lectiu, la renda de 2019 (o certificat d’imputacions 2019, si no fas la renda), el contracte de lloguer i els rebuts pagats durant el 2021. La sol·licitud es pot demanar de forma telemàtica a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya o bé presencialment amb cita prèvia, a Prat Espais.  Per qualsevol dubte sobre aquest tràmit, podeu trucar al OAC 360 – 93.595.44.14

Ajuts municipals al lloguer

A banda d’aquesta convocatòria, properament, l’Ajuntament del Prat posarà en marxa una altra bossa de subvencions per poder pagar el lloguer, com ja s’ha fet en els darrers tres anys com a mesura de suport en l’accés a l’habitatge i, des de l'any passat, també i especialment dins del programa de reconstrucció de la ciutat per les conseqüències de la pandèmia. Aquesta convocatòria està destinada a aquelles persones que no puguin obtenir els ajuts per pagar el lloguer de l’Agència de l’habitatge de Catalunya.

Per poder accedir a la convocatòria municipal, s’haurà d’haver tramitat en primera instància la petició d’ajuts a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i, després, serà imprescindible que les persones interessades es posin en contacte amb Prat Espais, a habitatge@pratespais.com, per rebre tota la informació sobre el procediment. 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

BioPrat

divendres, 2 juny, 2023 - 14:00

El projecte BioPrat s’integra a la plataforma MINKA

L’aplicació per registrar, organitzar i compartir observacions d’animals i...

dijous, 1 juny, 2023 - 12:00

Nova programació de tallers a la Casa de l’Energia

Durant el mes de juny, cada setmana es durà a terme un taller per conèixer...
Servei comunitari

dimecres, 31 maig, 2023 - 20:30

Més de 300 alumnes participen en el servei comunitari ambiental durant aquest curs

Els alumnes que han fet el programa procedeixen de tots els centres de...