Esteu aquí

Nadal a la Biblioteca Antonio Martín

La Fàbrica de Regals una experiència d'èxit

dijous, 13 gener, 2022 - 10:00

Nadal sempre està ple de màgia, i si es té la sort de conviure amb canalla, resulta encara més emocionant. És per això que la Biblioteca s’ha implicat amb imaginació i il·lusió en tot un seguit d’activitats que han enlluernat els més petits de casa.

La Fàbrica de Regals, l’activitat estrella

La sala infantil s'ha transformat en una gran fàbrica de llibres ambientada al fons marí i ha lliurat al voltant de 400 passaports que habilitaven els participants com a Camarlencs i Camarlenques.

 

Els infants tenien la possibilitat de crear peixos de colors fent servir la papiroflèxia. Aquesta tècnica de doblegar paper per crear una figura ajuda a la concentració i a la coordinació i enriqueix la creativitat.

Una bona part de la preciosa riuada de peixos de paper van servir per decorar l’arbre de Nadal a casa, i l’altra part, la gran majoria, s’han quedat per guarnir la Biblioteca.

Activitats associades a la Fàbrica de Regals

Taller: Salvem el fons marí

Activitat de sensibilització dels infants respecte a la natura, concretament el fons marí. Gràcies a les històries i idees que amaguen els llibres, van descobrir diferents accions per preservar el fons marí. Es va dur a terme una tasca de conscienciació de l'ús responsable dels materials no degradables, i de com reduir-los en el dia a dia, donant pautes als nens i nenes de com viure un futur més sostenible.

Xarxa dels Desitjos

Els bons propòsits mediambientals trobaven un lloc destacat a la xarxa dels desitjos ubicada al vestíbul del Cèntric. Un munt d'estrelles de mar i peixos lluïen amb paraules plenes d'esperança. Aquest any s'ha volgut posar en valor fer realitat aquest desig escrit. S'ha creat un decàleg d'accions que tots els infants i els adults poden portar a terme per millorar els espais naturals.

Conte de Reis

Complementant la xarxa i el taller, el relat de la tradicional l'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient al Prat de la mà dels seus Emissaris Reials va tenir una càlida acollida per part de la mainada i les seves famílies.

L’Exposició del Concurs de Fotografia Delta tanca amb brillantor les activitats nadalenques

Per arrodonir les múltiples activitats del període de Festes, tant el públic infantil com adult ha pogut gaudir de l’exposició de les fotografies premiades i les finalistes del 30è Concurs de Fotografia Delta. Un concurs que vol destacar els valors estètics i naturals del Delta del Llobregat a través de la imatge fotogràfica. Al llarg dels anys, el Concurs ha madurat i ha aconseguit amb escreix els seus objectius. No només ha llegat una col·lecció d'imatges excel·lents, sinó que ha ajudat a consolidar la fotografia de natura com una activitat de lleure cultural apassionat per molts i que ajuda a establir lligams de coneixement i estima amb el territori.

La Biblioteca, com a valor afegit a aquesta exposició, va oferir una mostra de llibres i revistes de fotografia de natura, i de llibres específics del Delta del Llobregat.

Aquesta setmana de Nadal ha estat plena de fantasia i alegria gràcies a totes les famílies que han volgut compartir aquests dies amb la Biblioteca.


 

Compartir

Noticies relacionades

centric_diàlegs_xesus fraga

dimecres, 25 maig, 2022 - 12:00

Finalitza el cicle Diàlegs del Cèntric

De febrer a maig, han passat pel Cèntric diferents veus dels àmbits del...

dimarts, 24 maig, 2022 - 17:00

Camins Orgànics: una mirada poètica de l'adolescència

El projecte Camins Orgànics posa el punt i final a un curs de treball amb una...

dimarts, 24 maig, 2022 - 09:00

Claus per gaudir de la lectura a casa: aprofitar cada moment, buscar espais tranquils i fer propostes lectores motivadores

El passat 9 de maig van compartir-se estratègies i reflexions adreçades a les...