Esteu aquí

Més programes i serveis culturals, educatius i de suport a les famílies de l’alumnat, en xarxa

També s’han adaptat al format virtual diversos serveis de suport i assessorament per a joves i s’han facilitat vídeos i tutorials per practicar exercici físic des de casa, especialment fins que, dissabte passat, es va començar a permetre la pràctica esportiva en condicions i horaris delimitats

Dona consultant tablet (banc d'imatges PickPik)

Imatge d'arxiu (banc d'imatges: PickPik)

divendres, 8 maig, 2020 - 17:30

L’Ajuntament ha seguit reforçant els programes i serveis culturals, educatius i de suport a les famílies de l’alumnat en format telemàtic durant el mes d’abril. D’aquesta manera, vol seguir garantint l’accés a l’educació i la cultura en xarxa, mentre es mantinguin les condicions de confinament i d’excepcionalitat per la crisi del coronavirus.

L’adequació al format telemàtic d’aquests i altres serveis, per exemple pel que fa al suport i orientació per a joves i la pràctica esportiva, és una de les principals línies d’actuació de l’Ajuntament del Prat de Llobregat front a la crisi del coronavirus, segons consta al segon informe del balanç de l’acció municipal davant de l’emergència (del període comprès entre el 3 i el 23 d’abril).

Suport educatiu en xarxa

L’Ajuntament està en contacte permanent amb els centres educatius de la ciutat, especialment per detectar els casos d’alumnes en situació de major vulnerabilitat i poder coordinar les accions de suport necessàries amb el Departament d’Educació de la Generalitat, competent en la matèria, per exemple pel que fa a les necessitats de connectivitat de l’ensenyament a distància. També s’estan fent accions de suport telemàtic per ajudar els infants i les seves famílies a mantenir els hàbits d’estudi a casa i garantir una bona convivència a les llars. Per exemple, a través del programa Pratfamílies, es va organitzar dijous de la setmana passada una xerrada del psicòleg i educador Jaume Funes via Instagram. A través del programa municipal IntersECCions, també s’han posat en marxa activitats educatives i culturals virtuals. Alguns exemples són la plataforma virtual del projecte d’auxiliars de conversa en anglès; o les activitats de lectura a casa del programa Lecxit, entre d’altres. Els Espais Familiars de les escoles bressol també s’han adequat al format virtual.

A més, en matèria d’educació ambiental, s’està impulsant el butlletí setmanal “El Cabusset”, amb propostes sobre com treballar aquest tema amb l’alumnat en format virtual mentre les escoles segueixin tancades.

Una Diada de Sant Jordi confinada però no aïllada, Escarxofa&Jazz al balcó i múltiples activitats culturals en xarxa

Els diferents equipaments culturals de la ciutat han adequat moltes de les seves activitats al format virtual, a més de generar-ne de noves i reprogramar els espectacles i activitats que s’han de fer necessàriament de forma presencial. A tall d’exemple, cal destacar l’organització en format virtual de l’Escarxofa&Jazz al balcó, per part de La Capsa i les Escarxofes del Prat, el passat 19 d’abril amb prop d’un miler de participants, amb les propostes gastronòmiques ciutadanes del projecte #CuinemperCuidar dels Centres Cívics Palmira Domènech i Sant Jordi-Ribera Baixa, que han culminat en l’elaboració d’un receptari.

Tampoc podem oblidar la celebració de la Diada de Sant Jordi, confinada però no aïllada. L’àrea de cultura va aprofitar la jornada per recomanar lectures a la població, a través de la pàgina Primavera de llibres i lletres. En el marc de la campanya de comunicació #AlPratEnsCuidem, es va habilitar la pàgina elprat.cat/enscuidem/santjordi, recollint diferents iniciatives ciutadanes dinamitzades a les xarxes socials durant la Diada. També es va animar la ciutadania a compartir recomanacions de lectures, versos, textos o llegendes a les xarxes amb les etiquetes #AlPratEnsLlegim i #AlPratEnsCuidem. Un altre d’exemple d’activitat literària és la iniciativa “Un conte per a tu” del Teatre L’Artesà per instar la ciutadania a realitzar contes de forma col·laborativa i en format audiovisual entre la ciutadania.

Assessorament juvenil i activitats esportives en línia

Durant el període d’estat d’alarma, segueixen actius els serveis d’informació i assessorament per a joves, que han prestat més de 200 atencions aquest mes de diferents tipus (d’orientació psicològica, ocupació, acadèmica...). També s’han adequat algunes activitats del projecte Zona Jove al format online.

Durant el mes d’abril, s’ha mantingut obert l’espai virtual dels Centres Esportius Municipals a tota la ciutadania, a més d’oferir periòdicament vídeos a través de les xarxes amb diferents propostes per fer exercici a casa. Posteriorment al període corresponent a aquest informe, l’Ajuntament també ha adequat a la realitat del Prat les condicions establertes per l’Estat per poder practicar exercici físic en hores determinades del dia i de forma limitada (a partir del passat dissabte 2 de maig).

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 25 abril, 2024 - 16:00

Jardins de la Pau, un espai per a la creació, el coneixement i la celebració de la dansa

Aquesta disciplina artística, protagonista durant el mes d’abril al Prat

dijous, 25 abril, 2024 - 14:45

Últim taller del Consell d’Infants a l’Escola Jaume Balmes

Les candidatures per renovar l’òrgan de participació dels infants de la...

dijous, 25 abril, 2024 - 12:00

En marxa el "Connecta Jove" als Centres Cívics de la ciutat

Alumnat de diferents instituts imparteix sessions sobre eines digitals als...